Nogomet, Šport

“Nogometaši morajo imeti podoben urnik kot ljudje, ki delajo”

Kot je pred tekmami nogometašev Maribora že v navadi, je tudi danes potekala tiskovna konferenca, na kateri so v taboru vijoličastih predstavili pričakovanja pred sobotnim obračunom z aktualnimi državnimi prvaki Celjani. V moštvu je po razmeroma prepričljivi zmagi nad Bravom minuli konec tedna čutiti določeno olajšanje in optimizem pred novo preizkušnjo v državnem prvenstvu.

“Vsi smo bili veseli zmage proti Bravu. Mogoče nam je manjkala samozavest, ki je potrebna, da ekipa zadiha. Veselimo se tekme. V prejšnji sezoni v dvobojih s Celjani nismo bili preveč uspešni, toda naš cilj so tri točke,” je uvodoma povedal Amir Dervišević. Na vprašanje, kaj sta prinesla novi trener in strokovni štab je Dervišević odgovoril, da ima vsak trener svoje ambicije in drugačen način treninga, za Camoranesija pa je dejal, da “je velik gospod, ki ne govori veliko in na treningih pokaže, kaj moramo narediti. Komunikacija je morda nekoliko težja, a imamo k sreči igralce, ki lahko prevedejo njegova navodila.”

Dervišević je bil eden izmed tragičnih junakov dvoboja s Colerainom, saj je v 105. minuti podaljška zastreljal enajstmetrovko. “Mislim, da je Evropa za nami. Zdi se mi, da bi se bilo neumno vračati nazaj. Vsem nam je žal, saj vemo, kaj zahteva Maribor in kaj zanj pomenijo evropski pokali. Žal mi je tudi za zastreljano enajstmetrovko, saj se mi redko zgodi, da zgrešim. Kasneje ste lahko videli, da sem jo izvedel brez večjih težav in če bo priložnost, jo bom izvajal tudi tedaj,” se je na neposrečeno evropsko avanturo ozrl Dervišević.

Mariborski vezist je svoj pogled usmeril proti tekmecem iz Celja, ki jih pred kratkim zapustil njihov najboljši strelec Dario Vizinger: “Njihov štart v prvenstvo je bil slab, a ko ekipa pride v Ljudski vrt se enostavno prerodi. Lahko izkoristimo, da so na dnu in nanje še bolj pritisnemo ter zmagamo. Vsekakor pa pričakujem težko tekmo.”

“Stanje v moštvu je dobro. Nadaljevali smo z delom po načrtu. Moji vtisi so pozitivni, saj je med igralci čutiti delovno vnemo,” je predstavnikom sedme sile dejal strateg vijoličastih Mauro Camoranesi. Italijan na klopi vijoličastih bo najverjetneje imel na voljo vse igralce, od katerih dva čutita bolečine, ali bosta v soboto v kadru pa bo znano po jutrišnjem treningu.

inbound2874632821036766856

Od leve proti desni: Željko Latin, Mauro Camoranesi in Stipe Jerić Foto: Primož Soban

Camoranesi naj ne bi bil zadovoljen s fizično pripravo igralcev, ki se po njegovih besedah v nekaj dneh ne more bistveno spremeniti, vendar je ob tem ponovil, da so igralci tudi ta pomemben element pripravljeni izboljšati. Glede sobotnih tekmecev pa je povedal: “To bo za nas precej neugodna tekma. Jasno je namreč, da bodo proti nam zelo motivirani. Pričakujem zahtevno tekmo.”

V zadnjih dneh so se v medijih pojavljale govorice, da bi naj v Ljudski vrt prišel Sven Šoštarič Karić, sin nekdanjega nogometaša Maribora Amirja Karića, ki bi okrepil levo stran obrambe, na kateri je proti Bravu igral Denis Klinar. O tem Camoranesi danes ni želel špekulirati in je dejal le, da ima trenutno na voljo 25 igralcev, med katerimi izbere najboljše in razmišlja zgolj o njih. “Najpomembneje je, da so igralci pripravljeni, ko jih potrebujemo in tedaj tudi izkoristijo priložnost. Pred prejšnjo tekmo nekateri niso pričakovali, da bodo ostali izven kadra, kar pa ne pomeni, da tokrat ne bodo prišli v poštev,” je kadrovska vprašanja pokomentiral Camoranesi.

Nov trener je prinesel tudi to, da se igralci pred treningom vsakodnevno tehtajo. “Moje trenerske vodilo je, da morajo imeti nogometaši podoben urnik kot ljudje, ki delajo. Več časa, ko preživijo v klubu, bolje je zanje in tudi za kolektivni duh ter za uresničevanje ciljev. Želim, da obdržimo ta ritual, ki vključuje tehtanje, skupni zajtrk in trening. Ko potegnem črto, sem z vsem zadovoljen.”

Tekma med Mariborom in Celjem se bo v Ljudskem vrtu pričela v soboto ob 18. uri.

Primož Soban

september 17, 2020

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
  Koledar objav
  september 2020
  P T S Č P S N
  « Avg    
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  282930