Nogomet, Šport

“Napredek igralcev je odvisen od njihove volje in želje”

Po izgubljeni evropski sezoni in reprezentančnem premoru, se nogometaši Maribora to soboto vračajo na zelenico Ljudskega vrta, kjer bodo gostili Bravo. Tekmeci iz Ljubljane so Mariborčanom v minuli sezoni povzročali precej sivih las, saj so jih v zadnji tekmi pred koronapremorom premagali in prispevali k odstopu trenerja Darka Milaniča in športnega direktorja Zlatka Zahoviča.

“Imeli smo nekaj časa za pripravo. Prejšnji teden trener še ni bil z nami, saj se nam je pridružil šele v ponedeljek. Nov strateg prinese tudi novo energijo, saj se vsak želi dokazati. Menim, da smo ta teden dobro oddelali in da ima trener sladke skrbi s sestavo moštva. Zavedamo se, da na prvih tekmah v novi sezoni nismo bili pravi, zato si želimo zmagati in naredili bomo vse, da tri točke ostanejo doma,” je zbranim predstavnikom sedme sile dejal mariborski bočni branilec Martin Milec.

Nov strateg Mauro Camoranesi načrtuje tudi nov sistem igre s postavitvijo 3-5-2, kar pomeni, da bi se bočna branilca morala še bolj vključevati v napad oz. bi po angleški nogometni terminologiji igrala “left and right-wing back.” V tem sistemu Viler in Milec ne bi bila zgolj branilca, ampak tudi vezna igralca. “Glede sistema ne vemo, kako se bo trener odločil. Lahko, da bomo nadaljevali tudi z dosedanjo postavitvijo. Zgodi se lahko tudi, da niti jaz niti Viler ne bova v prvi postavi. Bomo videli. Zadnjo besedo bo imel trener,” je dejal Milec.

Camoranesi je veliko ime svetovnega nogometa, saj je v svoji karieri med drugim igral za Juventus in z italijansko reprezentanco leta 2006 osvojil naslov svetovnega prvaka. Toda to po Milčevih besedah ne vpliva bistveno na odnos igralcev do njega, saj morajo slednji vsakega stratega spoštovati, kajti on dejansko odloča o tem, kdo bo igral in je glavni v moštvu. Enajsterica, ki bo v soboto stopila na igrišče še ni znana, dokončna odločitev pa bo znana po jutrišnjem treningu.

800px-Camoranesi_2016

Mauro Camoranesi Foto: Wikipedia

Pred medije je stopil tudi novopečeni strateg vijoličastih, že prej omenjeni Mauro Camoranesi. “Prvi vtisi so pozitivni. Pripravljamo se na zahtevno tekmo. Bravo je ena boljših ekip v ligi, ki ni po naključju osvojila tolikšnega števila točk. Čaka nas velik zalogaj, a sodeč po odzivu moštva smo pripravljeni odigrati dobro tekmo.”

Zanimalo nas je, kje Camoranesi vidi največ rezerve v igri svojih igralcev. “Vedno se je možno izboljšati in izboljševati. To je zame osnovno pravilo. Največ pa je od odvisno od volje in želje igralcev, da napredujejo.”

Italijan rojen v Argentini prav tako ni želel špekulirati glede taktične postavitve in je dejal zgolj to, da je v moštvu veliko igralcev, ki so sposobni igrati na različnih igralnih mestih ter v isti sapi poudaril, da ne želi takoj poseči po drastičnih spremembah. “Najprej je treba odigrati prvi dve tekmi in nato narediti analize, katero igralno mesto ustreza kateremu igralcu,” je dejal Camoranesi.

Kot trener Tabora Camoranesi Brava še ni premagal, zato bo v soboto imel dodaten motiv za zmago.”Motiv je velik, ampak je v osnovi vezan na dobro igro, ki bo zelo pomembna tudi na naslednjih tekmah. Sobota prinaša prvi izziv na naši skupni poti in pogled v prihodnost.”

Nogometnega utripa mesta novi strateg še ni začutil, saj je večino časa preživel v hotelu in ne na stadionu, a za občutenje pravega nogometnega vzdušja bo še dovolj priložnosti. Za konec je nekaj besed namenil tudi sodelavcem v strokovnem štabu:”Saša Gajser in Mitja Pirih sta fantastična človeka in sodelavca. Že ob prihodu sem športnemu direktorju povedal, da bom sodeloval z vsemi, ki želijo delati. To velja tudi za tiste, ki so poleg mene v strokovnem štabu. Naš cilj je, da po najboljših močeh pomagamo igralcem. To željo sem zaznal tudi pri medicinskem osebju, fizioterapevtih, ekonomih in ostalih, ki delajo v klubu.” Upamo, da se bodo dobri odnosi kmalu pokazali na igrišču.

Tekma med Mariborom in Taborom se bo v Ljudskem vrtu pričela ob 18. uri.

Primož Soban

september 10, 2020

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    september 2020
    P T S Č P S N
    « Avg    
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    282930