Novice, Slovenija

Pivčeva odstopila, a bi spet bila predsednica DeSUS-a

Po večtedenskem burnem dogajanju zaradi različnih afer je dosedanja predsednica Demokratične stranke upokojencev Slovenije (DeSUS) Aleksandra Pivec, svetu stranke predlagala svoj odstop.

“Glede na to, da je stranka v tem trenutku precej razdeljena, smatram, da imam na terenu precej podpore. To sklepam tudi po pogovorih s člani občinskih odborov, zaradi česar sem se odločila, da bom na izrednem kongresu ponovno kandidirala za predsednico DeSUS-a,” je za Slovensko tiskovno agencijo (STA) povedala Pivčeva. Ob tem je še dodala, da ostaja kmetijska ministrica, saj je stranka ne more odpoklicati s položaja, temveč lahko o tem odločajo zgolj poslanci ali predsednik vlade.

AleksandraPivec_izrez

Aleksandra Pivec Foto: Wikipedija

Ob vseh aferah je bilo v zadnjem času tudi veliko govora o domnevnem puču v stranki. Na vprašanje, kdo naj bi bili pučisti, je Pivčeva dejala, da ne želi v javnosti razpravljati o tem, kdo so krivci za nastali položaj. V isti je sapi je še poudarila, da ne razmišlja o prestopu v kakšno drugo stranko.

Na odstop Pivčeve se je odzval tudi vodja poslanske skupine Franc Jurša. Glede na javno izražen umik podpore s strani poslancev DeSUS-a se samo po sebi zastavlja vprašanje, kaj bodo slednji storili, če Aleksandra Pivec na izrednem kongresu ponovno zmaga. “To je vprašanje za neke druge čase,” je pomenljivo odgovoril Jurša. Kakšna bo usoda Pivčeve kot podpredsednice vlade in ali bo stranko do izrednega kongresa vodil Tomaž Gantar, še ni znano.

Primož Soban

september 9, 2020

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    september 2020
    P T S Č P S N
    « Avg    
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    282930