Nogomet, Šport

Coleraine po enajstmetrovkah izločil Maribor

Nogometaši Maribora so nocoj odigrali prvo uradno tekmo v novi sezoni. Glede na dokaj nerenomiranega tekmeca so se dolgo mučili, da bi iz dvoboja izšli kot zmagovalci. To jim po več kot 120 minutah mučenja ni uspelo, saj so žilavi Severni Irci tekmo pripeljali do enajstmetrovk, v katerih so bili na koncu uspešnejši.

Prvo priložnost smo videli v 3. minuti, ko je nevarne podaje Kronavetra Mešanović ni uspel preusmeriti proti gostujočim vratom. V nadaljevanju nismo videli resnejših priložnosti. Vijoličasti so imeli terensko premoč, vendar si priložnosti, ki bi ogrela dlani gostujočega vratarja Deanea. Nekaj razburjenja je prinesla le neposrečena odločitev norveškega sodnika Steena, ki ni dosodil prekrška nad Jasminom Mešanovićem, ki ga je na robu gostujočega kazenskega prostora zrušil eden izmed severnoirskih branilcev. Nad istim igralcem je nekaj minut kasneje prekršek napravil gostujoči branilec Canning. Sodnik je dosodil prosti strel, ki ga je izvedel Kronaveter, a je gostujoči vratar Deane njegov nevaren strel ubranil. Na naslednjo priložnost je bilo treba čakati do 39. minute, ko je Pihler podal pred gol, kjer pa ni bil dovolj natančen Matko. V nadaljevanju smo videli še en nevaren predložek Kronavetra, ki pa ga Mešanović ni uspel preusmeriti proti vratom. Moštvi sta tako odšli na odmor z rezultatom 0:0.

IMAG0564

Slika je simbolična

Tudi v drugem polčasu so se Severni Irci izkazali za žilave nasprotnike, ki jih vijoličasti nikakor niso mogli streti. V 51. minuti je z razdalje nevarno streljal Cretu, a je žoga zletela mimo desne vratnice gostujočih vrat. Glede na videno na igrišču je bilo jasno, da bo moral domači strateg Jakirović poseči po menjavah. V 60. minuti je po desni strani lepo prodrl Matko, a je slabo podal v sredino. Istega igralca je Jakirović minuto kasneje zamenjal s Tavaresom, medtem ko je Kramariča zamenjal Požeg Vancaš. V 62. minuti je Ljudski vrt ohladila hladna prha v obliki vodilnega zadetka gostov. Coleraine je izvajal prosti strel na levi strani kakšnih 25 metrov od vrat. Domačini so neuspešno skušali izbiti žogo izven kazenskega prostora, kjer je do nje prišel McLaughlin, ki je z natančnim strelom v desni spodnji kot premagal Juga.

Na srečo so Mariborčani hitro odgovorili.V 65. minuti je Kronaveter podal žogo do Mešanovića ta pa v sredino do Tavaresa, ki je podaljšal do Požeg Vancaša, ki mu iz neposredne bližine ni bilo težko doseči zadetka. V nadaljevanju so vijoličasti ponovno vzpostavili terensko premoč, vendar niso resneje ogrozili gostujočih vrat. Po neuspešnem strelu Mitrovića so se podaljški zdeli vse bolj verjetni. V 88. minuti je po izgubljeni žogi Cretuja do strela prišel Bradley, njegov poskus pa je Jug zlahka ubranil. Tekma se je prevesila v podaljške.

Uvodne minute podaljška so bile zrcalna slika celotne slike. Prvo resnejšo priložnost smo videli v 5. minuti nadaljevanja, ko je podaji Pihlerja do strela prišel Tavares, a je žoga za las zletela mimo desne vratnice. V 99. minuti je Tavares ponovno lepo prodrl in podal do Mešanovića, ki je dobro zaključil, s še boljšo obrambo pa se je izkazal Deane. V 104. minuti je Milca v kazenskem prostoru podrl Parkhill. Sodnik Steen je pokazal na najstrožjo kazen, ki jo je neuspešno izvedel Dervišević.

V zadnjem delu podaljška moramo izpostaviti strel Cretuja s kakšnih 25 metrov, pri katerem se je ponovno izkazal Deane. Vse bolj je postajalo jasno, da bodo o zmagovalcu odločale enajstmetrovke, v katerih je odločilen strel zastreljal Požeg Vancaš, medtem ko je bil Doherty v zadnji seriji uspešen.

NK MARIBORJug, Milec, Mitrović, Peričić, Viler, Cretu, Pihler (103. Dervišević) Kramarič (61. Požeg Vancaš), Kronaveter (84. Mlakar), Matko (61. Tavares), Mešanović

COLERAINE FCDeane, Kane, Canning, Jarvis (72. Wilson), Doherty, Lowry, McLaughlin (95. Parkhill), Carson, O’Donnell, Traynor (106. McConaughey), Nixon (85. Bradley)

Strelca: 1:0 McLaughin (63.), 1:1 Požeg Vancaš (65.)

Enajstmetrovke: Dervišević (zadetek), Mlakar (zadetek), Tavares (zadetek), Mešanović (zadetek) Požeg Vancaš (zgrešeno); Parkhill (zadetek), Kane (zadetek), McCoughney (zadetek), Bradley (zadetek), Doherty (zadetek)

Skupno: 5-6

Rumeni karton: Peričić (90+4) Canning (18.), Nixon (20.), Jarvis (59.), Kane (64.), McLaughlin (67.), Bradley (107.), Deane (111)

Primož Soban

avgust 27, 2020

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    avgust 2020
    P T S Č P S N
    « Jul   Sep »
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31