Nogomet, Šport

“Vemo, kaj nam prinašajo evropske tekme”

Nogometaše Maribora jutri čaka prva tekmovalna preizkušnja letošnje sezone, ki bo potekala v Evropi. V drugem predkrogu kvalifikacij za Ligo Europa bo njihov tekmec severnoirski Coleraine. Pred sedmo silo sta na današnji tiskovni konferenci stopila trener Sergej Jakirović in branilec Nemanja Mitrović.

“Morali bomo biti maksimalno skoncentrirani, saj v situaciji, ko odloča zgolj ena tekma ne bo popravnega izpita. Vsi vemo, kaj nas čaka vendar želimo napredovati. Igrali bomo proti moštvu, ki igra tipični otoški nogomet po principu brcni in teci. Ob prekinitvah so zelo nevarni, saj žoga po vsaki njihovi podaji ali izvajanju outa leti v kazenski prostor. V državnem prvenstvu so osvojili 65 točk, zato jih ne smemo podcenjevati,” je uvodoma dejal Jakirović.

“Škoda, da pred tem nismo odigrali nobene uradne tekme, ampak zdaj je, kar je. Evropske tekme smo vzeli zelo resno, saj vemo, kaj nam prinašajo. Gre za zelo specifično tekmovanje, v katerem odloča zgolj ena tekma. V tej situaciji imajo slabše ekipe nekoliko večje možnosti, zato bomo morali biti še bolj pozorni vseh 90 minut. Pozorni bomo morali na dolge predložke in odbite žoge. Ko pridejo v bližino kazenskega prostora, ne komplicirajo veliko, temveč se hitro odločijo za strel na gol. Smo pripravljeni in osredotočeni, da gremo v naslednji krog,” je povedal Nemanja Mitrović.

inbound8406888337743310563

Od leve proti desni: Nemanja Mitrović, Sergej Jakirović in Stipe Jerić, tiskovni predstavnik NK Maribor Foto: Primož Soban

V zadnjem času se je veliko govorilo o tem, da bosta klub zapustila Luka Zahović in Kenan Pirić, a je Jakirović povedal, da računa na vse igralce. Pomembno vlogo na jutrišnji tekmi bodo imeli tudi novinci, kot so Ažbe Jug, Ilija Martinović, Jan Repas in Jan Mlakar. “Imeli bodo veliko minutaže, saj so na dozdajšnjih tekmah bili zelo nevarni in dosegali zadetki,” je svoje zadovoljstvo z napredkom novih obrazov v mariborskem taboru izrazil Jakirović. Pomemben faktor na poti do uspeha bo vsekakor igra v obrambi, za katero pa je v tem trenutku težko reči, kako trdna je. “To je težko reči, zato ker nismo odigrali nobene uradne tekme. Za nami je zgolj nekaj prijateljskih tekem, na katerih smo prejeli nekaj zadetkov. Vsekakor bomo morali v obrambi odigrati bolje kot v prejšnji sezoni. Ta del igre moramo popraviti, ker bo to lažje za vse nas,” je o šibkem elementu v mariborski igri dejal Mitrović.

Jakirović in njegovi varovanci se ne obremenjujejo s pomembnostjo tekme. Navkljub dejstvu, da bo strateg iz Mostarja jutri prvič vodil moštvo na evropski tekmi, se sam s tem ne obremenjuje in pravi, da vsako tekmo želi zmagati, ne glede na to, kdo je nasprotnik.

Za konec je mariborski strateg še dejal, da bo začetna enajsterica podobna tisti iz prijateljskih tekem. Na podlagi tega bi lahko sklepali, da bosta v konici napada tekmo začela Luka Zahović in Jasmin Mešanović, toda pustimo se presenetiti.

Tekma s Colerainom se bo v Ljudskem vrtu pričela jutri ob 20.45.

Primož Soban

avgust 26, 2020

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
  Koledar objav
  avgust 2020
  P T S Č P S N
  « Jul   Sep »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31