Nogomet, Šport

Pirova zmaga vijoličastih

Nogometaši Maribora in Domžal svoje predstave tudi tokrat niso mogli postaviti na ogled gledalcem, saj zaradi zaostrene epidemiološke situacije in finančne nerentabilnosti slednji še ne morejo prisostvovati tekmam v Ljudskem vrtu. Vijoličasti so pred tekmo še imeli matematične možnosti za osvojitev naslova, medtem ko so Domžalčani želeli pustiti predvsem dober vtis.  Pred tekmo je tudi tokrat bilo slovesno, saj je svojo zadnjo tekmo v karieri odigral nekdanji slovenski reprezentant Branko Ilić.

Gostje so tekmo začeli zelo dinamično, saj je že v 4. minuti Jakupović s prostega strela zadel vratnico. Nekaj trenutkov kasneje je sledil odgovor vijoličastih, ko je po prodoru Cretuja do strela prišel Kronaveter, a na žalost meril nenatančno. Zatem je tempo igre nekoliko upadel. V 10. minuti smo znova videli nevaren poizkus gostov oziroma natančneje Šoštarič Karića, čigar strel je Pirić odbil. V 15. minuti smo videli silovit pritisk vijoličastih, ki je rezultiral v treh kotih, po katerih pa se gostujoča mreža ni zatresla. Najprej sta lep protinapad uprizorila Požeg Vancaš in Cretu, ki pa ni uspel premagati gostujočega vratarja Sorčana. Sledila je podaja s kota, po kateri je do strela prišel Kronaveter, vendar je njegov strel za las mimo vrat preusmeril Šoštarič Karić. V 23. minuti smo videli novo lepo priložnost za vijoličaste, ko je z voleja silovito sprožil Mešanović, a se je z izvrstnim posredovanjem izkazal Grega Sorčan, toda nato je Žinič na levi strani  kazenskega prostora napravil prekršek za najstrožjo kazen, ki jo je zanesljivo izvedel Amir Dervišević. V nadaljevanju smo videli dve slaba zaključka Luke Zahovića. V 29. minuti je po podaji Mešanovića žogo poslal visoko čez gol, osem minut kasneje pa je iz neposredne bližine zadel Sorčana. Pri gostih je v 30. minuti do strela z bližine prišel Mavretič, a je bil Pirić na mestu. Do konca polčasa sta mreži mirovali in ostalo je pri vodstvu domačih z 1:0.

inbound2318272775724843211

Foto: Primož Soban

Podobno kot prvega so tudi drugi polčas bolje začeli gostje. V 47. minuti je po prostem strelu Ibričića Sikimić s škarjicami poskušal presenetiti Pirića, slednji pa je njegov strel ubranil. V 53. minuti smo videli nov nenatančen strel Kronavetra. V 56. minuti je bilo 2:0. Po podaji Vilerja je s prefinjenim strelom žogo v mrežo končno poslal Kronaveter. V 61. minuti je po predložku Žiniča do strela prišel Podlogar, toda njegov strel je bil lahek plen za Pirića. Naslednje minute niso prinesle večjega vznemirjenja na eni ali drugi strani. Vijoličasti so rutinirano držali vodstvo z 2:0. Toda to je bilo zgolj navidezno, saj se je v 75. minuti po napaki centralnih branilcev Mitrovića in Peričića pred Pirićem sam znašel Jakupović in znižal vodstvo domačih na 2:1. Do konca tekme smo videli še nekaj nevarnih poizkusov Ibričića pri gostih in Kronavetra pri domačih, vendar se izid ni več spremenil. Tik pred koncem tekme je Sorčana skušal presenetiti še Kronaveter, a je domžalski vratar žogo izbil v kot.

Maribor je glede na razplet preostalih tekem tako dokončno ostal brez možnosti za naslov prvaka, saj je Celje v Velenju premagalo Rudar, medtem ko je Olimpija izgubila pri Taboru iz Sežane. O naslovu prvaka bo tako odločala sredina tekma med Celjem in Olimpijo, ki se bo odvijala v knežjem mestu.

Izjave po tekmi:

Dejan Djuranović, trener Domžal:”Mislim, da smo videli zanimivo tekmo, v kateri so se vrstile priložnposti na obeh straneh. Po naše nerodnosti je Maribor povedel, a smo nato vzpostavili ravnotežje. Maribor je bil boljši za zadetek, za kar mu je treba čestitati.”

Sergej Jakirović, trener Maribora: “Tekma je bila odprta. Domžale so igrale odprto, saj so si že zagotovili obstanek. Mi smo si že zagotovili Evropo. Veliko bi mi pomenilo, če bi na koncu osvojili drugo mesto. Ko sem prišel sem, smo bili četrti in imeli sedem točk zaostanka za Olimpijo.”

Branko Ilić, branilec Domžal: “Sploh se ne zavedam, da sem končal kariero. Prosti čas bom najprej izkoristil za oddih. Mislim, da morem biti ponosen na to, kar sem dosegel. Dogajale so se mi dobre in slabe stvari, pri čemer so me slednje zgolj okrepile. Odločil sem se, da bom kariero zaključil na predzadnji tekmi, saj bodo na zadnji tekmi priložnost dobili mlajši igralci.”

Maribor: Pirić, Viler (81. Klinar), Mitrović, Peričić, Milec, Cretu, Dervišević (68. Vrhovec) Požeg Vancaš (81. Bajde), Kronaveter, Mešanović (58. Santos), Zahović (68. Tavares)

Domžale: Sorčan, Žinič, Ibričić, Mavretič (46. Kait), Sikošek (67. Makovec), Šoštarič Karić, Podlogar, Jakupović, Ilić, Markuš (46. Svetlin), Sikimić

Strelec: 1:0 Dervišević (24., 11-m), 2:0 Kronaveter (56.), 2:1 Jakupović (75.)

Rumeni karton: Cretu (67),Vrhovec (89.), Peričić (90+1) ;Mavretič (14.), Šoštarič Karić (87.)

Primož Soban

julij 19, 2020

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    julij 2020
    P T S Č P S N
    « Jun   Avg »
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031