Nogomet, Šport

Mariborčani so se prepozno zbudili

Sončno vreme in še vedno prazne tribune sta pričakala nogometaše Maribora in Celja na izredno pomembni tekmi 33. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Za goste iz Celja bi morebitna zmaga pomenila ohranitev upanja na prvi naslov državnega prvaka, medtem ko so vijoličasti želeli dokazati, da je bil visok poraz v Sežani le posledica slabega dne.

Uvodne minute niso prinesle omembe vredne priložnosti na eni ali drugi strani. Več posesti žoge so v svojih nogah imeli Celjani. Na prvo resnejšo priložnost na tekmi smo morali počakati do 9. minute, ko je po levi strani krenil Požeg Vancaš, njegov poskus pa ni resneje ogrozil Rozmanovih vrat. Isti igralec je štiri minute kasneje ponovno nevarno podal v kazenski prostor, a je bila gostujoča obramba na mestu. V nadaljevanju je z nekaj slabimi odločitvami negativen vtis pustil glavni sodnik Bojan Mertik, ki ni dosodil najstrožje kazni potem, ko je eden izmed celjskih branilcev v svojem kazenskem prostoru igral z roko. Lahko rečemo, da glede na to, da smo spremljali dvoboj drugo- in tretjeuvrščenega na lestvici tekma ni ponudila razburljivega nogometa, ki bi ga od omenjenih moštev pričakovali. V 35. minuti pa je sledil hladen tuš za vijoličaste, saj so Celjani povedli. Lotrič je poslal slab predložek v kazenski prostor, kjer pa je še slabše posredoval Bajde in z glavo zatresel lastno mrežo.  minuti kasneje je bilo že 0:2. Protinapad Celja je s silovitim strelom levi spodnji kot s kakšnih 20 metrov učinkovito zaključil Vizinger.

inbound5955560802604052500

Foto: Primož Soban

Trener vijoličastih je ob polčasu moral opraviti menjavo in namesto nerazpoloženega Bajdeta v igro poslal Andreja Kotnika, kar pa ni imelo otipljivih posledic na igro Maribora, ki je bila še naprej zelo medla. Na drugi strani so gostje iz knežjega mesta rutinirano držali vodstvo z 0:2. Moramo reči, da že dolgo nismo videli moštva, ki bilo tako brez idej, kot so to bili nocoj Mariborčani. V 63. minuti je do priložnosti po predložku Tavaresa prišel Santos, a meril nenatačno. Po nekaj menjavah so domačini sicer imeli terensko premoč, a so poskusi Santosa, Derviševića in Peričića zleteli mimo vrat. V oči je bodlo tudi dejstvo, da vijoličasti do 75. minute niso sprožili strela v okvir gola.  Ta se je zgodil šele v 84. minuti, ko je z roba kazenskega prostora nevarno sprožil Dervišević, a je bila žoga lahek plen za vratarja gostov Matjaža Rozmana. Celjani bi lahko v zaključku tekme še povišali vodstvo, a je bil Vizinger nenatančen. V 88. minuti je po podaji s kota zadetek za znižanje vodstva dosegel sicer zelo nezanesljivi Špiro Peričić. V sodnikovem podaljšku je nevarno streljal še Santos, a je žoga zletela mimo desne vratnice. Poraz je vijoličaste najverjetneje dokončno oddaljil od borbe za naslov prvaka, proti kateremu so zelo velik korak naredili Celjani.

Izjavi po tekmi:

Dušan Kosič, trener Celja: “Pred tekmo je bila zanimiva atmosfera, saj so Ljubljančani navijali za Maribor, medtem ko so Mariborčani navijali za nas. Maribor je največji slovenski klub, zato nismo želeli biti prepotentni in napovedovati zmage. Imeli smo jasen cilj, ki smo ga perfektno izpolnili. Po zmagi Aluminija nad Olimpijo, bo na tekmi proti Triglavu v slačilnici še večja panika.”

Sergej Jakirović, trener Maribora: “Zgodilo se je, da smo zabili avtogol. To je nesreča, ki se zgodi. Do tedaj smo tekmo kontrolirali. Naš pristop je bil dober, saj menim, da so igralci dali vse od sebe. Za svoj stolček se ne bojim. Nisem razočaran nad dosedanjim potekom sezone, saj se zavedam, da je to pač šport, kjer enkrat zmagaš, drugič pa izgubiš. Avtoceste do naslova pa očitno ni bilo.”

Maribor: Handanović, Mitrović, Viler (77. Klinar), Peričić, Milec, Cretu, Vrhovec (61. Dervišević), Pihler (58. Tavares), Požeg Vancaš, Bajde (Kotnik, 46., Santos, 58.), Zahović

Celje: Rozman, Štravs (65. Antavičius), Lotrič, Marandici, Novak (87. Plantak), Čalušić (87. Travner), Božić, Kadušić, Pungaršek, Vizinger, Zaletel

Strelci: 0:1 Bajde (35. ,ag), 0:2 Vizinger (39.); 1:2 Peričić (88.)

Rumeni karton: Vrhovec (59.), Viler (75.), Cretu (83.); Novak (81.), Vizinger (90.+3.)

Primož Soban

julij 12, 2020

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    julij 2020
    P T S Č P S N
    « Jun   Avg »
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031