Nogomet, Šport

“Odkar je Mandarić v Sloveniji, je z Olimpijo osvojil več lovorik kot Maribor”

“Nova tekma, nov izziv,” tako bi lahko povzeli vzdušje, ki pred nedeljskim večnim derbijem z Olimpijo vlada v taboru vijoličastih. Zaradi novih okužb z virusom covid-19 je na tokratnem druženju s predstavniki sedme sile manjkal mariborski trener Sergej Jakirović. Namesto njega je zbrane novinarje nagovoril športni direktor Oliver Bogatinov. “Nogometaši in trener so v izolaciji od današnjega dopoldanskega treninga. Za ta ukrep smo se odločili zaradi zaostrovanja razmer, povezanih z epidemijo koronavirusa,” je razloge za odstotnost Jakirovića in njegovih varovancev pojasnil tiskovni predstavnik NK Maribor Stipe Jerič.

“Zgodovina ne more vplivati na prihodnost. Po koronakrizi smo se znašli v povsem novi situaciji. Vse, kar šteje, je to, da smo v letošnji sezoni z Olimpijo igrali že trikrat. V primeru neodločenega izida ali zmage bomo imeli boljši izkupiček v medsebojnih tekmah od Ljubljančanov, kar v boju za državnega prvaka pomeni še dodatno točko, ki nam lahko prinese končni uspeh,” je dejal Bogatinov. V nadaljevanju je še dodal, da je premor zagotovo pustil precej posledic na vseh ekipah in v isti sapi zatrdil, da so se v omenjeni situaciji najboljše odrezale ekipe, ki so resno zagrizle v delo, zato so v preteklih štirih kolih žele to, kar so sadile.

BogatinovOliver

Oliver Bogatinov Foto: NK Maribor

“Cilji so bili vedno visoki, kar pomeni naslov državnega prvaka in osem tekem v Evropi. Razlika je le ta, da na prvi tekmi nismo bili odvisni samo od sebe, medtem ko zdaj smo. Psihološki moment je zato drugačen,” je o spremembah, ki so se zgodile v času, odkar je na funkciji športnega direktorja nasledil Zlatka Zahovića, povedal Bogatinov.

Beseda je nanesla tudi na večnega tekmeca iz Ljubljane, a novi športni direktor o “zmajčkih” ni želel veliko razpravljati in je povedal zgolj to, da so vijoličasti osredotočeni zgolj nase. Poudaril je še, da nasprotnika spoštujejo. V kadru za nedeljsko tekmo zagotovo ne bo Nemanje Mitrovića, vprašljiv pa je tudi Rok Kronaveter. Prvi ima zlomljen nos in bo kasneje lahko igral z masko, vendar bo to možno šele, ko bo oteklina manjša, medtem ko je drugi predčasno končal današnji trening.

Ne glede na to, kako se bo razpletlo letošnje državno prvenstvo, pa se v Ljudskem vrtu že ozirajo v prihodnost in sestavljajo kader za naslednjo sezono. Pod Kalvarijo namreč že trenirata Ažbe Jug in Ilija Martinović. Predvsem prihod Juga odpira vprašanja o prihodnosti preostalih dveh vratarjev Jasmina Handanovića in Kenana Pirića, ki bi naj skupaj z agentom po sezoni že iskal nove izzive. Moštvo bi se naj v prestopnem roku na vsakem igralnem mestu okrepilo z enim novim igralcem, pri čemer bi bil ob morebitni novi okrepitvi v zvezni vrsti na izhodnih vratih Rudi Požeg Vancaš.

Za konec je Bogatinov komentiral tudi izjave Zlatka Zahovića, ki je pred kratkim izjavil, da ima Maribor po “koronapremoru” avtocesto do naslova. “To je izjava, pri kateri težko karkoli izgubiš. Če Mariboru iz četrte pozicije, iz katere je štartal, ne uspe, je to neuspeh, če pa na koncu postane prvak, je pa to pričakovano oz. napovedano. To je provokativna izjava. Menim, da je zelo nespoštljiva do Olimpije oz. do Mandarića, ki je, odkar se je vrnil v Slovenijo, osvojil dva naslova državnega in pokalnega prvaka, kar pomeni, da ima več lovorik kot Maribor ,” je dejal Bogatinov.

Po tiskovni konferenci smo prejeli tudi izjavo trenerja Sergeja Jakirovića, ki je povedal: “Na prvih štirih tekmah smo naredili to, kar smo si želeli. Dočakali smo tudi spodrsljaje naših nasprotnikov. Ni lahko zmagati štirikrat zapored. Fantje dobro delajo. Gremo iz tekme v tekmo in upam, da bomo tako tudi nadaljevali. Prišli smo zgolj na točko zaostanka za Olimpijo, kar pomeni, da odločamo sami o sebi. Psihološko smo zelo dobro pripravljeni. Menim, da derbi ne bo še nič odločil. To je samo ena izmed tekem, ki nas še čakajo. Imeli smo teden dni časa, da se pripravimo. To je zelo dobro, saj nas nato čaka ritem sreda-sobota. Mislim, da bomo v nedeljo vsaj tako dobri, kot smo bili do zdaj, če ne celo boljši.”

Primož Soban

junij 26, 2020

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    junij 2020
    P T S Č P S N
    « Maj   Jul »
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930