Nogomet, Šport

Vijoličasti rutinirano čez Rudarja

Po dolgem času smo se danes uspeli prebiti v Ljudski vrt, kjer smo v nekoliko težjih razmerah kot običajno spremljali dvoboj vijoličastih in velenjskega Rudarja. Prvič smo tako imeli možnost izkusiti, kaj pomeni tekma brez gledalcev, na kateri so lahko zgolj predstavniki sedme sile in organizacijskega osebja. Moramo priznati, da res izgleda nekoliko turobno, a igralcev na zelenici to očitno ni posebej zmedlo. Bolj optimističen dogodek pa je vsekakor bil nastop Jasmina Handanovića, ki je z 42 leti postal najstarejši igralec, ki je zaigral z na tekmi slovenskega državnega prvenstva v nogometu.

Tekmo sta obe moštvi pričeli dokaj napadalno. Pri domačih je s strelom z razdaljem že drugi minuti poizkusil Dervišević, a je žoga nekaj centimetrov zletela mimo leve vratnice Handanovićevih vrat. Na drugi strani je nevarno prodrl Krepfl, a so mariborski branilci njegov poskus blokirali. Po nekaj minutah zatišja je vijoličaste po kombinaciji Požeg Vancaša in Milca v vodstvo popeljal Gregor Bajde. V 20. minuti je z desne strani nevarno streljal Lelić, a je žoga po blokiranem strelu Peričića končala v kotu. Nekaj trenutkov kasneje je streljal še Kuzmanović, a se je z izjemnim posredovanjem izkazal Handanović. Na drugi strani bi lahko Mariborčani povišali vodstvo, vendar je Požeg Vancaš meril premalo natančno. V 36. minuti je po luknji v mariborski obrambi do zmenka s Handanovićem prišel Lelić, toda z njunega srečanja je srečnejši odšel mariborski vratar, saj je žoga na njegovo srečo zadela vratnico. Do konca polčasa smo videli še dvoboj Radana in Tavaresa, iz katerega je kot zmagovalec izšel velenjski vratar, ki je v zadnjem trenutku izbil žogo pred mariborskim napadalcem.

inbound128072105500027498

Foto: Primož Soban

Na začetku 2. polčasa sta oba stratega opravila po eno menjavo. Pri vijoličastih je namesto Požeg Vancaša v igro vstopil Santos, medtem ko je pri gostih Kuzmanovića zamenjal Kropivnik. V 50. minuti nadaljevanja je vodstvo s strelom s 25 metrov povišal Tavares. To je je bil že njegov 153. gol v Prvi ligi Telekom Slovenije. Pri Velenjčanih je dve minuti kasneje nevarno streljal Lelić, v mariborskih vratih pa se je znova izkazal Handanović. Navkljub vodstvu se domači niso zaprli, temveč so še naprej nadaljevali z nevarnimi napadi, ki pa niso obrodili sadov. V drugem delu drugega polčasa so pobudo pričeli prevzemati gostje iz Velenja, resnejše priložnosti pa si niso uspeli priigrati. Na drugi strani bi v 71. minuti lahko mrežo zatresel Luka Zahović, toda bil je za las nenatančen. Z nevarnimi podajami s kota je pogosto pretil Amir Dervišević, vendar so gostje s skrajnimi močmi žogo vselej uspeli izbiti. V 77. minuti je po po dolgi podaji Vrhovca žogo v kazenskem prostoru lepo sprejel Santos in s strelom iz obrata povišal na 3:0. Varovanci Sergeja Jakirovića so do konca tekme suvereno držali visoko vodstvo, medtem ko gostom ni uspelo doseči niti častnega zadetka. Naslednji konec tedna vijoličaste v Stožicah čaka večni derbi z Olimpijo. Zmagovalec tega dvoboja bo nedvomno blizu novemu naslovu državnega prvaka. Želimo si, da bi to bili Mariborčani.

Maribor: Handanović, Peričić, Mitrović (33. Koblar), Kolmanič, Milec, Pihler (68. Kotnik), Dervišević, Požeg Vancaš (46. Felipe Santos) ,Cretu (68.Vrhovec), Bajde, Tavares (68. Zahović)

Rudar: Radan, Pušaver, Pavlović, Vošnjak, Krefl, Črnčič (78. Jovan), Trifkovič, Jovanović (63. Kitek), Lelić, Kuzmanović (46. Kropivnik), Radić (78. Panadić)

Strelci: 1:0 Bajde (14.), 2:0 Tavares (50.), 3:0 Santos (77.)

Rumeni karton: Koblar (44.)

Primož Soban

 

junij 21, 2020

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    junij 2020
    P T S Č P S N
    « Maj   Jul »
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930