Nogomet, Šport

Maribor z novo zmago le štiri točke za Olimpijo

Nogometaši Maribora so na tekmi 27. kroga pred praznimi tribunami pomerili z Aluminijem iz Kidričevega. Po dolgem času je tekmo v prvi enajsterici začel Gregor Bajde, medtem ko v primerjavi s tekmo z Domžalami zaradi rumenih kartonov ni bilo Rudija Požega Vancaša.

V deževnem vremenu so tekmo nekoliko podjetneje pričeli domačini, ki so v uvodnih minutah nekajkrat pretili gostujočemu vratarju Luki Janžekoviču, a resnejšega strela niso uspeli sprožiti. Prvo nevarnejšo situacijo smo videli v 19. minuti, ko je z desne strani v kazenski prostor podal Klinar, z glavo pa je bil nenatančen Kronaveter. Prvi del prvega polčasa je minil v znamenju igre med obema kazenskima prostoroma. Vijoličasti so imeli terensko premoč, gostje iz Kidričevega pa so se disciplinirano branili. V 29. minuti bi lahko gostje po protinapadu dosegli zadetek, vendar je bil Matjašič premalo spreten in žogo je naposled odbil Pirić. V 33. minuti je s kakšnih 20 metrov pri gostih neuspešno streljal Klepač. Štiri minute kasneje je Janžekoviča z razdalje skušal premagati še Mešanović, a je bil tudi on nenatančen. Prvi strel v okvir vrat smo videli tik pred koncem polčasa, ko je z roba kazenskega prostora streljal Kronaveter, čigar poskus je Janžekovič izbil v kot, po katerem so vijoličasti dosegli zadetek. Kronaveter je poslal predložek v kazenski prostor, kjer je z glavo streljal Cretu, Kontek pa je po nespretnem posredovanju zatresel lastno mrežo.

Drugi del so podjetneje pričeli Mariborčani. Glavni sodnik Andrej Žnidaršič bi v 47. minuti lahko pokazal na belo točko, saj je Cretuja v kazenskem prostoru nepravilno oviral Kontek, toda njegova piščalka je ostala nema. Štiri minute kasneje je Kontek izbil žogo pred golovo črto po strelu Zahovića.  Isti igralec je v 52. minuti po prodoru Mešanovića pospravil žogo v mrežo za 2:0. V 64. minuti je po predložku Klepača do strela z glavo prišel Pantalon, z izvrstnim posredovanjem pa se je izkazal Pirić. V nadaljevanju smo videli še nevarna, a nenatančna poizkusa Mitrovića. Pri gostih velja izpostaviti predvsem nekaj nevarnih poskusov iz prekinitev, a nihče izmed njih ni zadel cilja. V 84. minuti je Vrdoljak v kazenskem prostoru nepravilno oviral Santosa, glavni sodnik pa se je tokrat odločil, da dosodi enajstmetrovko, ki jo je uspešno izvedel Dervišević, s čimer je postavil tudi končni izid tekme.

Maribor: Pirić, Klinar, Rajčević, Mitrović, Viler, (40. Milec) Vrhovec (77. Pihler), Cretu, Kronaveter (77. Dervišević), Mešanović, Bajde (69. Santos), Zahović

Aluminij:Janžekovič, Jakšić, Pantalon, Kontek, Ploj (60. Vrdoljak), Muminović, Čermak (83. Horvat), Marinšek (60. Petek), Matjašič (74. Pečnik), Klepač, Živković (60. Flakus Bosilj)

Strelci: 1:0 Kontek (47., ag), 2:0 Zahović (52.), 3:0 Dervišević (84. 11-m)

Rumeni karton: Klinar (45.), Mitrović (63.)

Primož Soban

 

junij 14, 2020

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    junij 2020
    P T S Č P S N
    « Maj   Jul »
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930