Nogomet, Šport

Skorajšnja vrnitev gledalcev bo še dodaten motiv

Po uspešnem pokoronskem nadaljevanju državnega prvenstva je v taboru NK Maribor čutiti veliko pozitivne energije pred nedeljskim dvobojem z Aluminijem v Ljudskem vrtu. Veliko dodatnega motiva vliva tudi dejstvo, da se bodo na športna prizorišča kmalu lahko začeli vračati tudi gledalci.

“Veseli nas, da se življenje počasi vrača v stare tirnice. Mislim, da se na stadionu, ki sprejme 12.000 gledalcev lahko drži socialna distanca. Vzdušje v moštvu je zelo dobro. Zelo pomembno je, da smo zmagali prvo tekmo, saj se vidi, da smo mesec dni dobro trenirali in da lahko še napredujemo. Želeli bi si odigrati še bolje oz. predvsem hitreje in natančneje. Kar se tiče Aluminija lahko rečem, da je nanje zagotovo negativno vplivalo dejstvo, da so dvakrat zapored izgubili z istim nasprotnikom, a to bo zagotovo že povsem druga tekma,” je uvodoma dejal mariborski strateg Sergej Jakirović.

Zdravstveni karton moštva je tokrat prazen, kar pomeni, da bodo za tekmo na voljo vsi igralci razen Rudija Požega Vancaša, ki bo manjkal zaradi dveh rumenih kartonov. “Po poškodbi se vrača Bajde, ki je ves teden normalno treniral. Požeg Vancaša pa lahko nadomestita tudi Kotnik in Felipe Santos. Kdo bo začel v prvi enajsterici, pa se bom odločil tik pred tekmo,” je dejal Jakirović. Na vprašanje, na katere igralce moštva iz Kidričevega bodo morali biti njegovi varovanci še posebej pozorni, je trener vijoličastih posebej izpostavil Anteja Živkovića, Jureta Matjašiča in Mihaela Klepača. “So zelo dobro vodena in organizirana ekipa, zato zagotovo ni naključje, da zasedajo četrto mesto na lestvici. Morali bomo biti zelo pozorni in pazljivi,” je zaključil Jakirović.

inbound4683608345167464656

Foto: Primož Soban

Svoje občutke pred nedeljskim obračunom je strnil tudi vezist Blaž Vrhovec. “Zadovoljni smo, da se je vse skupaj spet začelo, saj smo vsi pogrešali adrenalin, ki ga občutimo pred tekmo. Lepo je, da smo nadaljevanje odprli z zmago, a po drugi strani menim, da zadnja rezultata Aluminija ne odražata realnega stanja, saj bi se lahko tekmi odvili tudi v drugo smer.”

“Zmage po zaostanku so vedno najslajše. Tudi vzdušje v garderobi po tekmi je bilo temu primerno,” se je na zadnji obračun z Domžalami ozrl Vrhovec. S prihodom novega trenerja se je nekoliko spremenil tudi njegov igralni položaj, saj ne igra več zgolj defenzivnega vezista, temveč ima tudi določene zadolžitve pri organizaciji igre. “Imam nekoliko drugačno vlogo, toda trenerjeva navodila je enostavno treba izpolniti. Mislim, da se vsi trudimo, čeprav se še nekoliko prilagajamo,” je nov položaj v moštvu opisal Vrhovec.

Ljubljančan na začasnem delu v Mariboru se je skupaj s soigralci znašel v položaju, kjer mu lahko do naslova prvaka pomaga njegov nekdanji klub Celje, a sam se na to ne zanaša, saj ima moštvo iz knežjega mesta še vse možnosti, da tudi samo postane državni prvak. “Upam, da ne bodo na koncu oni prvi. Naj si ta konec tedna z Olimpijo razdelijo točke in bom najbolj zadovoljen,” je šaljivo zaključil vezist vijoličastih.

Tekma med Mariborom in Aluminijem se bo začela v nedeljo ob 20.30.

Primož Soban

junij 12, 2020

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    junij 2020
    P T S Č P S N
    « Maj   Jul »
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930