Nogomet, Šport

“Razmišljamo zgolj o zmagi”

Po izbruhu epidemije covid 19 se ta konec tedna slovenski nogometni prvoligaši vračajo na zelenice. Prvi se bodo ob 19. uri v Kidričevem pomerili nogometaši Aluminija in Mure, dve uri zatem pa se bosta na stadionu Z’dežele pomerila še Celje in Rudar.

Nogometaše Maribora prva preizkušnja po trimesečnem premoru čaka v nedeljo, ko se bodo ob Kamniški Bistrici pomerili z moštvom Domžal. “To je nov začetek. Vsi smo vzhičeni in komaj čakamo, da se začne. Pričakujem precej začetnega otipavanja, saj nihče ne ve, kako se bo zadeva odvijala naprej. V naših glavah si pogosto zastavljamo vprašanje, kako bomo odigrali 90 minut, saj že dolgo časa nismo igrali prvenstvene tekme. Situacija je za vse enaka, a tudi posebna v smislu, da nihče ne bo želel izgubiti prve tekme,” je zbranim predstavnikom sedme sile povedal Mitja Viler.

Branilec vijoličastih je v nadaljevanju še povedal, da obe moštvi na lestvici zasedata mesti, s katerima nista zadovoljni, zato bi pozitiven rezultat tako za ene kot za druge pomenil precejšnjo vzpodbudo in samozavest pred nadaljevanjem prvenstva. “Zagotovo bomo igrali na zmago, o tem ni nobenega dvoma. V tem trenutku smo pripravljeni, kolikor smo lahko. Prepričan sem, da bomo tekmo v našo korist obrnili tudi z novim pravilom, po katerem bo mogoče med tekmo zamenjati pet igralcev,” je še dodal Viler. Na vprašanje, kaj novega je v moštvo prinesel novi trener Sergej Jakirović, je dejal, da bo to pokazal čas in v isti sapi dodal, da s soigralci dobro trenirajo in da bodo dobre igre s treningov prenesli že na naslednjo tekmo.

inbound2687273640192173963

Sergej Jakirović Foto: Primož Soban

Prvič odkar je prevzel moštvo iz Ljudskega vrta je zbrane novinarje nagovoril tudi novi mariborski strateg Jakirović. “Počutim se zelo dobro. Test na koronavirus je bil negativen, kar se mi zdi najpomembneje. Ta teden smo dobro trenirali. Po prijateljski tekmi z Bravom smo analizirali, kaj bi lahko naredili še bolje. Zavedamo se, da se ničesar ne da spremeniti čez noč. Upam, da bomo že na prvi tekmi optimalno pripravljeni, saj smo v položaju, ko lovimo tekmece. Na vsako tekmo se moramo posebej pripraviti, a v nedeljo se v Domžalah nadejam treh točk.”

Jakirović se v svojih izjavah tekmeca ni podrobneje loteval, povedal je le, da so Domžalčani na začetku sezone padli v negativen niz, iz katerega se niso uspeli pobrati. Razlog za to po njegovem mnenju tiči v tem, da niso zmogli napornega ritma, ki ga zahtevajo tekme doma in v Evropi, saj nimajo dovolj širokega igralskega kadra. “Pri njih se vse vrti okoli Sikimića, Ibričića, Jakupovića in Vuka. Osredotočeni moramo biti predvsem na to, da onemogočimo njihovo igro v napadu,” je dejal Jakirović.

V taboru vijoličastih imajo sicer tudi nekaj težav s poškodbami, saj po posebnem programu trenira Gregor Bajde, Andrej Kotnik ima težave z grlom, medtem ko ima Rene Mihelič težave s kolenskimi vezmi.

“Kot sem že dejal, razmišljamo zgolj o zmagi, saj imamo sedem točk zaostanka za vodilno Olimpijo in dve točki za Aluminijem. Zaradi tega nismo odvisni zgolj od sebe, temveč tudi od spodrsljajev drugih. V vsako tekmo moramo iti z željo po zmagi,” je zaključil Jakirović.

Dvoboj Domžal in Maribora bo na sporedu v nedeljo ob 20.30.

Primož Soban

junij 5, 2020

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    junij 2020
    P T S Č P S N
    « Maj   Jul »
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930