Nogomet, Šport

Zahovićev naslednik je Oliver Bogatinov

V času, ko je celotno javno življenje “zamrznjeno” zaradi epidemije koronavirusa, je iz NK Maribor prišla vest o nasledniku Zlatka Zahovića na mestu športnega direktorja mariborskega prvoligaša. To je postal Oliver Bogatinov, ki je od začetka letošnje sezone v klubu iz Ljudskega vrta vodil nogometno šolo. Pred prihodom v Maribor je Bogatinov bil trener Aluminija in Mure. Izkušnje iz mladinskega nogometa si je pridobival tudi v tujini, saj je treniral mlajše selekcije v klubu Al Hilal v Savdski Arabiji, bil pa je tudi vodja mladinskega pogona v Kopru, katerega dres je nosil že kot igralec. Poleg Kopra je v svoji karieri igral še za celjski Publikum in kranjski Triglav.

“V klubu smo v preteklih dneh poskušali zastaviti smernice našega prihodnjega delovanja. Zadnja odigrana tekma pred prekinitvijo tekmovanja, je imela za NK Maribor kar nekaj posledic, saj sta se na lastno željo poslovila Darko Milanič kot najtrofejnejši trener v zgodovini našega kluba in nekaj dni kasneje še športni direktor Zlatko Zahović. Ob tej priložnosti bi se obema iz srca zahvalil za izjemno sodelovanje in vse uspehe, ki smo jih dosegli v teh letih. Zdaj se moramo lotiti nove zgodbe in stopiti na novo pot. Zaradi situacije ob izbruhu pandemije, nam ni bilo treba na vrat na nos iskati novega strokovnega štaba, zato smo si lahko vzeli čas in pripravili nove strategije. Odločili smo se, da najprej izberemo športnega direktorja, ki bo imel enake smernice delovanja kot klub. Odločili smo se za Oliverja Bogatinova, saj se nam je zdel po strokovni plati in poznavanju klubskega ustroja najprimernejši za to funkcijo,” je povedal direktor kluba Bojan Ban. V nadaljevanju je izpostavil tudi negotovo prihodnost vrhunskega športa, ki jo prinaša izbruh pandemije, a v isti sapi tudi priznal, da je zdaj več kot primeren čas za postavljanje novih temeljev.

“Gre za veliko čast in še večjo odgovornost. Je pa velikega pomena, da se nove usmeritve Maribora in pogled na prihodnje delovanje skladajo z mojimi vrednotami. Skromnost z zdravo mero ambicioznosti bo vodilo prihodnjega delovanja,” je v svoji prvi izjavi v novi vlogi povedal Oliver Bogatinov. Ena izmed njegovih prioritet bo zagotovo iskanje novega trenerja oz. vzpostavitev novega strokovnega štaba, pri čemer novi športni direktor konkretnejših imen še ni ponudil in podobno kot Ban izpostavil, da se mora vizija novega trenerja skladati z vizijo kluba. “Naslednji tedni in meseci bodo pokazali, koliko truda bo potrebnega, da bi lahko na novo zaživeli, imamo pa v strokovnem štabu v prvi fazi dovolj razpoložljivih moči, da bi lahko nadaljevali v smeri, ki jo imamo zastavljeno. Trenutno je tukaj Saša Gajser, ki je kot pomočnik trenerja pridobil ogromno izkušenj in znanja v teh letih delovanja,” je dejal Bogatinov.

IMAG0564

Na vprašanje, kakšno je trenutno stanje duha v slačilnici je novopečeni športni direktor dejal, da se zmagovalni duh lahko povrne zgolj s serijo zmag, ki pa jih v zadnjem času ni bilo. Pri tem je izpostavil, da je prvenstvo prekinjeno, ekipa pa zaseda četrto mesto na lestvici, ki ne vodi v evropska tekmovanja, zato so trenutno v ekipi po njegovem mnenju prisotni ostali duhovi, zagotovi pa med njimi ni zmagovalnega.

Za konec novemu športnemu direktorju zaželimo zgolj to, da bi na svoji novi funkciji v Ljudski vrt prinesel čim več zmagovalnega duha, ki ga je pod Kalvariji v zadnjem času precej primanjkovalo.

Primož Soban

marec 27, 2020

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    marec 2020
    P T S Č P S N
    « Feb   Apr »
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031