Nogomet, Šport

“Milanič pakiraj kufre”

Temni oblaki se po porazih proti Celju in Bravu zgrinjajo nad nogometaši Maribora. O tem priča tudi dejstvo, da so  se celo najzvestejši navijači navijaške skupine Viole odločili, da bodo del tekme bojkotirali, kar se je zgodilo prvič v 30-letni zgodovini te navijaške skupine.

Na zelenici smo prvo resnejšo priložnost videli v 5. minuti, ko  je po podaji Cretuja z desne strani s kakšnih 20 metrov silovito sprožil Viler, a je Vekić žogo izbil v kot. Toda nadaljevanje je povzročilo nove sive lase mariborskemu strategu Darku Milaniču. V 13. minuti je Baturina pobegnil mariborski obrambi in sam prišel v kazenski prostor, kjer ga je s prekrškom zaustavil Koblar, sodnik Roman Glažar iz Hajdine pa je takoj pokazal na najstrožjo kazen, ki jo je zanesljivo izvedel Žinko. S tribun so se že slišali vzkliki: “Milanič, pakiraj kufre!” V nadaljevanju polčasa je nekajkrat za izenačenje poskušal Kronaveter, ki pa je vselej zgrešil vrata. Na drugi strani so  tudi gostje imeli svoje priložnosti, ki so si jih priigrali nogometaši, ki so še nedolgo nazaj igrali v vijoličastem dresu.  V 22. minuti je s strelom po tleh poskušal Kramarič, čigar strel je Pirić odbil, do odbite žoge je nato prišel Ogrinec, a streljal čez gol.  V 34. minuti je nevarno streljal še Požeg Vancaš, a je bil Vekić tudi tokrat na mestu. Dogajanje na tribunah je razgrel tudi drugi rumeni in s tem rdeči karton Koblarja, ki ga je prejel po prekršku nad Baturino.

inbound5923983583006404617

Isti igralec je vijoličastim na današnji tekmi povzročal precej preglavic, saj je v 41. minuti ponovno pobegnil domačim branilcem in zadel za 0:2. Zaradi dogodkov na igrišču je vedno bolj zanimivo postajalo dogajanje na tribunah, kjer so nezadovoljstvo z igro svojih ljubljencev jasno izrazile tudi Viole, ki so sredi polčasa zapustile južno tribuno.

inbound5627416533741962566

Na začetku drugega polčasa je s škarjicami poskušal Kronaveter, ponovno pa se je s posredovanjem izkazal Vekić. Na drugi strani pa je pri gostih ponovno nevarno zapretil Baturina. Vijoličasti so sicer imeli terensko premoč, a kaj, ko so bili njihovi napadi jalovi, medtem ko so gostje dokaj rutinirano držali vodstvo z 0:2. V 64. minuti je Pirića s strelom s kakšnih 16 metrov ogrel Ogrinec. Minuto kasneje so gostje zapravili izredno priložnost za povišanje vodstva. Kramarič je podal pred gol, kjer je Cretu v zadnjem trenutku žogo izbil pred Nukićem. Kmalu zatem sta lepo akcijo z dvojno podajo izvedla Kronaveter in Viler, ki jo je slednji zaključil s strelom, in zadel prečko. Do konca tekme velja omeniti še poskuse Vrhovca in Tavaresa pri Mariborčanih ter Aljoše Matka pri gostih, a žoga po nobenem izmed poskusov omenjenih igralcev ni končala v mreži. V sodnikovem podaljšku je  častni zadetek za gostitelje po preigravanju dosegel Marcos Tavares in postavil končni izid 1:2 za Bravo.

Izjave po tekmi:

Darko Milanič, trener Maribora: “Prišel sem do točke, ko moram podati odstop. Počutim se izjemno odgovornega za vse, kar sem storil, a nikakor ne krivega za nastalo situacijo. Slednja zahteva takojšnje ukrepe in svež veter, za katerega upam, da bo prinesel pozitivne spremembe.”

Dejan Grabić, trener Brava: “Našim igralcem bi čestital za nadaljevanje dobrih iger. Veliko bolj se držijo taktičnega načrta, kot so se jeseni. Menim, da je Darko Milanič naredil ogromno za Maribor. Šele ko bosta z Zahovićem odšla, se bo videlo, kaj sta  naredila v slovenskem prostoru.”

Maribor: Pirić, Mitrović, Viler, Koblar, Peričić, Cretu, Kronaveter, Požeg Vancaš (72. Bajde), Vrhovec, Kotnik (57. Mihelič), Mešanović (57. Tavares)

Bravo: Vekić, Matko, Kurtovič, Ogrinec, Brekalo, Agboyi (74. Kirm), Žinko, Kramarič, Nukić, Drkušić, Baturina (85. Matko)

Strelec: 0:1 Žinko (14. 11-m), 0:2 Baturina (41.), 1:2 Tavares (90.+1)

Rumeni karton: Koblar (14.) Koblar (29.)

Rdeči karton: Koblar (29.)

Primož Soban

marec 7, 2020

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    marec 2020
    P T S Č P S N
    « Feb   Apr »
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031