Nogomet, Šport

V Ljudskem vrtu brez zadetka

Oblačno in vetrovno vreme ni preprečilo ni preprečilo dvoboja med nogometaši Maribora in Tabora iz Sežane. Kakšnih 2000 gledalcev si je prišlo ogledati igro svojih ljubljencev, ki so za prevzem vodstva na lestvici potrebovali zmago, toda gostje so se izkazali za bolj žilavega tekmeca, kot je bilo sprva pričakovati in iz štajerske prestolnice odnesli veliko točko.

Na prvo resnejšo priložnost na tekmi so morali čakati do sedme minute, ko so gostje iz Sežane izvajali kot z leve strani. V kazenski prostor je predložek poslal Sever, Grobry pa je na srečo domačih zgrešil žogo in ni resneje ogrozil Pirićevih vrat.  Mariborčani so prvič zapretili v 10. minuti, ko je po podaji Mešanovića mimo gola s kakšnih desetih metrov streljal Kronaveter. Igralci v vijoličastih dresih so nato postopoma pričeli prevzemati vajeti igre in v 18. minuti v dvakrat zapretili prek Kronavetra in Požeg Vancaša, ki jima je zadetek preprečil  Šugić. V 21. minuti smo videli nova neuspešna poskusa vijoličastih, saj je gostujoči vratar najprej ubranil strel Mešanoviću nato pa še Kotniku.  Slednji je v 34. minuti poskusil še s strelom z razdalje, vendar tudi tokrat ni bil dovolj natančen. Moštvi sta tako na odmor odšli z začetnih 0:0.

inbound4297988173148711928

Stratega obeh moštev sta drugi polčas pričela z nespremenjenima postavama. Pred gostujočimi vrati je bilo prvič vroče v 47. minuti, ko je po Kronavetrovi podaji s kota do strela prišel Mitrović, ki pa podobno kot njegovi soigralci  pred njim ni bil dovolj natančen. Gostje so bili nevarni v 51. minuti, a je Fahd zadel zgolj zunanji del mreže. Mariborčani tudi v nadaljevanju niso mogli streti žilavih gostov, ki se uspešno branili, medtem ko so Milaničevi varovanci enostavno preveč komplicirali. Z nekaj spornimi odločitvami je domači klopi in gledalcem dvigoval pritisk tudi glavni sodnik Rade Obrenović iz Ljubljane. V 80. minuti je z roba kazenskega prostora nevarno streljal še Špiro Peričić, a okroglo usnje le za las zletelo preko gola. V 82. minuti je po kombinaciji Požeg Vancaša in Tavaresa slednji poslal žogo mimo desne vratnice Šugićevih vrat. V zaključku tekme so gostje imeli celo priložnost za dosego zadetka, a je mariborska obramba uspešno blokirala njihova poskusa. V sodnikovem podaljšku je bilo še nekajkrat vroče pred gostujočimi vrati, a se njihova mreža ni zatresla.

Izjavi po tekmi:

Darko Milanič, trener Maribora: “Skozi celo tekmo smo poskušali graditi napadalne akcije. Imeli smo veliko prometa na desni strani, kjer igra Požeg Vancaš. Mislim, da smo odigrali dobro tekmo, a žal nismo uspeli doseči zadetka. Manjkala nam je podpora bočnega branilca, saj sta imela Klinar in Milec zdravstvene težave. Manjkal nam je tudi Dervišević, saj smo imeli veliko kotov, kjer so nam manjkale njegove podaje. Vseeno menim, da smo bili blizu, a meja med uspehom in neuspehom je zelo tanka.

Mauro Camoranesi, trener Tabora: “Čestitke Mariboru, ki ima zelo dobro ekipo, a mi smo danes zelo dobro branili. Igramo svoje prvenstvo, ki je nekoliko drugačno od tistega, ki ga igra Maribor. Pomembno je predvsem to, da igralci verjamejo v to, kar delajo na treningih. Slovenska liga se mi zdi dokaj kvalitetna, najboljši ekipi pa sta Maribor in Mura. “

Maribor: Pirić, Viler, Mitrović, Peričić, Koblar, Cretu, Pihler (77. Mihelič), Požeg Vancaš, Kronaveter, Kotnik (63. Tavares), Mešanović (90+1 Bajde)

CherryBox24 Tabor Sežana: Šugić, Yameogo (71. Vukelić), Azinović, Nemanič, Horvat, Sever, Grobry, Mihaljević (67. Zebić), Stančič (66. Babić), Fahd

Rumeni karton: Cretu (66.)

Primož Soban

februar 29, 2020

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    februar 2020
    P T S Č P S N
    « Jan   Mar »
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    242526272829