Nogomet, Šport

“Čaka nas trdo delo, a imamo cilj, ki je dosegljiv”

V Ljudskem vrtu se je danes trlo novinarjev, ki so pospremili začetek priprav nogometašev Maribora na spomladanski del državnega prvenstva.Nogometaši so na zbor prišli spočiti in željni novega dokazovanja. Nekateri izmed njih so po 33 dneh premora priznali, da so že nekoliko nestrpno čakali  na snidenje s soigralci.

“Lepo je, ko se spet vidimo, in pozdravimo drug drugega. Zadnji dnevi počitnic so se že nekoliko vlekli. Večino časa sem preživel v Mariboru in ne v toplih krajih, zato se mi na mraz ne bo treba prilagajati,” se je nekoliko pošalil vezist vijoličastih Blaž Vrhovec. Ob tem je priznal, da je bilo v jesenskem delu prvenstva zaradi velikega števila novih igralcev nekaj težav pri uigravanju moštva, ki pa so jih vijoličasti kasneje le uspeli odpraviti. “Prepričan sem, da bomo spomladi delovali še bolje,” je še dejal Vrhovec.

“Še nikoli v karieri nisem imel premora, ki bi trajal več kot en mesec, zato se že veselim treningov in prijateljskih tekem. Čaka nas veliko dela. Najprej se moramo dobro fizično pripraviti, nato sledi še taktična priprava. Ponoviti moramo dobre stvari iz jesenskega dela,” je povedal branilec Nemanja Mitrović, ki je v štajersko prestolnico prišel lani poleti. Začetek prvenstva bo za moštvo iz Ljudskega vrta zelo dinamičen, saj se bodo vijoličasti 22. februarja doma pomerili z Olimpijo. “To bo za nas in tudi za vas novinarje dober uvod, saj je Olimpija naš glavni tekmec v boju za prvaka, čeprav je tudi Aluminij prvi del prvenstva odigral zelo dobro, vendar nisem prepričan, da bo v takšnem tempu zdržal 36 tekem,” je še dodal Mitrović.

inbound1330374081234100621

Foto: Primož Soban

Včeraj je v javnosti odjeknila novica, da je iz Maribora odšel vezist Dino Hotić, ki je do leta 2023 podpisal pogodbo z belgijskim prvoligašem Cerclom iz Bruggea. V taboru vijoličastih poudarjajo, da si je Hotić prestop zaslužil s trdim delom in da je po osmih letih v Ljudskem vrtu prehodil pot od fanta do zrelega moškega in vrhunskega nogometaša. Po mnenju stratega vijoličastih Darka Milaniča Hotićev odhod naj ne bi bil prevelika izguba, saj je v ekipi dovolj kakovostnih nogometašev, ki ga lahko nadomestijo. “Želim mu veliko sreče v novem klubu. Za mladega igralca je normalno, da se želi pokazati tudi v tujini. Kako pa bomo njegovo odsotnost uspeli nadomestiti, pa bodo pokazali predvsem treningi in tekme. Veliko fantov v tem vidi svojo priložnost in jo bo tudi dobilo,” je povedal Milanič.

inbound1792498230736651434

Foto: Primož Soban

Kot je bilo že rečeno, se nam spomladi ne obeta le dvoboj, temveč morda celo troboj za naslov prvaka. “Čaka nas trdo delo, a imamo cilj, ki je dosegljiv, vendar moraš biti pri tem vsak dan odličen. Spomladi je tekem manj, zato je zelo pomembno, da se na vsako še toliko bolje pripraviš,” je še dodal mariborski strateg. Ob začetku priprav je Mariborčanom ponagajalo tudi vreme, saj je bilo zamrznjeno tako pomožno kot tudi osrednje igrišče v Ljudskem vrtu, ki ga s talnim ogrevanjem niso uspeli popolnoma odtaliti, vendar  Milanič verjame, da bo slednje jutri pripravljeno za vadbo.

Za konec je pred predstavnike sedme sile stopil še športni direktor NK Maribor Zlatko Zahović. Najboljši strelec slovenske nogometne reprezentance se ni mogel izogniti vprašanjem o Hotićevem odhodu, pri čemer je zatrdil, da si je slednji želel narediti korak naprej v športnem in finančnem smislu. O novih okrepitvah Zahović za zdaj ne razmišlja, toda hkrati ne izključuje, da bi lahko še kdo zapustil vijoličasto barko. “Nogomet je tako specifičen posel, da se ti lahko vsaka informacija preveč vrne kot bumerang,” je bil skrivnosten športni direktor. Dodal je še, da “99% nogometnih klubov na svetu živi od prodaje igralcev in TV-pravic, vendar slednje pri nas žal ni mogoče, zato je edina možnost za preživetje prodaja igralcev”. Dotaknil pa se je tudi zadev na igrišču:”Moramo delati na avtomatizmih. To nam je manjkalo v prvih šestih mesecih, saj je kar nekaj igralcev bilo novih. V mesecu in pol smo odigrali 16 tekem, vsaka je bila “finale,” zato so mnogi igralci bili utrujeni. Mnogi fantje pritiska evropskih tekem enostavno niso navajeni. Koliko evropskih tekem je pred prihodom k nam odigral Rok Kronaveter? Zelo malo in še to niti enkrat v 3. ali 4. krogu kvalifikacij,” se je razgovoril Zahović. Upamo, da bodo tokratne priprave dobra podlaga za to, da bodo v letu 2020 vijoličasti odigrali še kakšno evropsko tekmo več.

Primož Soban

januar 7, 2020

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    januar 2020
    P T S Č P S N
    « Dec   Feb »
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031