Nogomet, Šport

V Ljudskem vrtu se mreži nista zatresli

Navkljub dežju in nekoliko hladnejšem vremenu je nogometaše Maribora in Mure v Ljudskem vrtu pričakalo okoli 7000 gledalcev, ki so pripravili odlično vzdušje na štajersko-prekmurskem derbiju 13. kroga Prve Lige Telekom Slovenije.

Obe ekipi sta v tekmo krenili odločno in zelo dinamično. Nekoliko uspešnejši so bili Mariborčani, ki so že na začetku vršili pritisk na soboško obrambno linijo. Prvo resnejšo priložnost so gledalci videli v 7. minuti, ko je Požeg Vancaš lepo podal do Vilerja, ki je v kazenskem prostoru našel Zahovića, ta pa je s kakšnih šestih metrov z glavo meril čez gol. V naslednji minuti so bili nevarni tudi gostje, vendar na domačo srečo Maroša po podaji Šturma žoge ni uspel preusmeriti v mrežo. Nekaj minut kasneje je v gostujoči kazenski prostor lepo prodrl Požeg Vancaš in s podajo zaposlil Pihlerja, čigar strel je zatresel le zunanji del mreže. Na polovici prvega polčasa je novo lepo priložnost za dosego zadetka po podaji Hotića zapravil Zahović. Vijoličasti so vseskozi imeli terensko premoč, ki pa je niso uspeli kronati z zadetkom.

V zadnjih petnajstih minutah prvega polčasa s mrežo okoli domačih vrat pričeli plesti tudi gostujoči nogometaši, a niso sprožili resnejšega strela v okvir Pirićevih vrat. V 38. minuti je pri gostih poizkušal Kouter, a je zadel zgolj zunanji del mreže. Minuto kasneje je s kakšnih 18 metrov močno streljal Pihler, gostujoči vratar Matko Obradović pa je njegov strel odbil. Moštvi sta na odmor odšli brez zadetkov.

20191005_213311

Na začetku 2. polčasa so po protinapadih nekajkrat resneje zapretili gostje, a vselej neuspešno. V 57. minuti je po podaji Hotića novo lepo priložnost zapravil Zahović. Dve minute kasneje pa je Pirićeve dlani s projektilom s kakšnih 25 metrov ogrel Kouter. Lahko rečemo, da so bili vsaj v prvi polovici drugega polčasa “Muraši” boljši tekmec. Nov udarec je za vijoličaste sledil v 66. minuti, ko je po Peričić napravil prekršek nad Karničnikom, zato mu je glavni sodnik Dragoslav Perić pokazal drugi rumeni in s tem rdeči karton. Sledila je hitra reakcija mariborskega stratega Milaniča, ki je v igro namesto Požeg Vancaša poslal bolj obrambno usmerjenega Vrhovca.  V 74. minuti je Hotić s prostega strela poslal predložek pred Obradovićeva vrata, kjer pa Kronavetru ni uspelo spraviti žoge preko golove črte. Vijoličasti tako tudi v šestem poskusu niso uspeli premagati Mure, ki je s požrtvovalno igro prišla do zaslužene točke.

Izjavi po tekmi:

Ante Šimundža, trener Mure:”Videli smo evropsko tekmo. Predstava na zelenici je bila zelo zanimiva. Imeli smo svoje priložnosti, toda neodločen rezultat se mi zdi pravičen.”

Darko Milanič, trener Maribora:”Imeli smo lepo kuliso. Tekma je bila dinamična. Mislim, da smo bili bližje zmagi, a škoda, da nismo zadeli. Zadovoljen sem z igro svojih varovancev. Situacije pri rdečem kartonu Peričića nisem dobro videl, zato težko sodim ali je bila izključitev upravičena.”

MARIBOR- MURA 0:0

Maribor: Pirić, Mitrović, Viler, Klinar, Peričić, Cretu, Hotić, Pihler, Kronaveter, Požeg Vancaš (68. Vrhovec), Zahović (87. Tavares)

Mura: Obradović, Bobičanec, Maruško, Kouter, Karamarko, Maroša (90.+1. Brkić), Horvat (85. Bubnjar), Karničnik, Šušnjara (77. Mulić), Šturm, Šporn

Rumeni karton: Cretu (54.), Peričić (58.),  Pihler (62.), Peričić (66.); Šporn (73.)

Rdeči karton: Peričić (66.)

Primož Soban

oktober 5, 2019

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    oktober 2019
    P T S Č P S N
    « Sep   Nov »
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031