Nogomet, Šport

Maribor z nekaj sreče do nove zmage

Po uspešni reprezentančni akciji se je nocoj s tekmo med Mariborom in Aluminijem nadaljevalo državno prvenstvo v nogometu. V Ljudskem vrtu se je zbralo kakih 5000 gledalcev, ki so si z zanimanjem ogledali dvoboj peto- in prvouvrščene ekipe na lestvici Prve lige Telekom Slovenije.

Uvodne minute niso ponudile omembe vredne priložnosti na eni ali drugi strani. Še največ vznemirjenja je že v prvi minuti srečanja povzročil dvoboj Živkovića in Peričića, po katerem je slednji obležal na tleh, a je po zdravniški pomoči nadaljeval s tekmo. V 22. minuti je s prostega strela nevarno poizkusil Vrbanec, a je žoga zletela mimo gola. V 29. minuti so imeli gostje najlepšo priložnost na tekmi, saj je preko gola streljal Matjašič. Nekaj trenutkov kasneje je po podaji Kronavetra iz kota preko gola streljal Zahović. Vijoličasti so nevarno prodirali po bokih, toda v kazenskem prostoru jim ni uspelo spraviti žoge v mrežo gostujočega vratarja Matije Kovačića. V zaključku prvega polčasa so domači stiskali obroč okoli Aluminijevih vrat, a je gostujočim branilcem vselej uspelo pravočasno izbiti žogo iz kazenskega prostora. Prvi polčas se je tako končal z 0:0.

20190914_205548

Drugi polčas so odločneje začeli vijoličasti. V 48. minuti je Kovačić s skrajnimi močmi odbil izvrsten strel Hotića. Vratar Aluminija pa je bil ob strelu istega igralca pet minut kasneje nemočen. Hotić je z desne strani s kakšnih 18 metrov silovito sprožil, žoga pa je mimo leve vratnice švignila v mrežo. Veselje domačih pa na žalost ni dolgo trajalo. V 55. minuti je Leko po podaji Matjašiča s strelom v desni spodnji kot premagal nemočnega Pirića. Milanič je v igro že nameraval poslati Rudija Požega Vancaša in Andreja Kotnika, toda v 67. minuti je po predložku Jasmina Mešanovića Aluminijevo mrežo drugič zatresel Rok Kronaveter. Mariborčani so se nato osredotočili predvsem na to, da ugoden rezultat zadržijo do konca tekme. V nadaljevanju velja izpostaviti nov nevaren strel Hotića in priložnost Živkovića, ki bi lahko izid ponovno izenačil, na mariborsko srečo pa je žoga zletela preko gola. Proti koncu srečanja so pobudo pričeli prevzemati gostje. V 87. minuti je Matjašiču veselje po strelu z leve strani preprečila vratnica. Gostje so do zadnjega sodnikovega žvižga skušali izid izenačiti, a je ostalo pri domači zmagi z 2:1.

Izjavi po tekmi:

Slobodan Grubor, trener Aluminija:”To je bila prava prvenstvena tekma. Zmagala je večja individualna kvaliteta mariborskih igralcev. Igralcem bi čestital za dobro igro. Z Mariborom ni sramotno izgubiti, se nam pa pozna, da nam manjka nekaj posamične kvalitete.”

Darko Milanič, trener Maribora: “Igrali smo proti nasprotniku, ki nam je proti koncu povzročil nekaj težav. To je posledica poškodb in dejstva, da nismo bili dovolj agresivni do nasprotnika oz. preveč pasivni. Z zadnjim delom tekme nisem zadovoljen, toda na splošno bi rekel, da smo igrali dobro. Z reakcijo po doseženem zadetku nisem zadovoljen, vendar menim, da je to posledica dejstva, da moramo igralce nenehno vračati v ritem.”

Maribor: Pirić, Viler, Mitrović, Peričić, Klinar,Vrhovec (82. Pihler) , Cretu, Kronaveter (72. Kotnik), Hotić (81. Požeg Vancaš), Mešanović, Zahović

Aluminij: Kovačić, Kontek, Martinović, Vrbanec (72. Horvat), Krajnc (81. Klepač), Petrovič, Jakšić, Leko, Matjašič, Ploj, Živković

Strelci: 1:0 Hotić (53.), 1:1 Leko (56.), 2:1 Kronaveter (67.)

Rumeni karton: Peričić (22.), Mitrović (46.); Leko (33.)

Primož Soban

september 14, 2019

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    september 2019
    P T S Č P S N
    « Avg   Okt »
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    30