Nogomet, Šport

“Nasprotniku ne bomo smeli puščati veliko prostora”

Po rezultatsko uspešnem prejšnjem tednu so v taboru NK Maribor danes predstavili svoja pričakovanja pred jutrišnjo povratno tekmo zadnjega kroga kvalifikacij za Ligo Europa proti bolgarskemu Ludogorcu.  Prva tekma pred tednom dni v Razgradu se je končala brez zadetkov, kar pomeni, da obe ekipi za napredovanje potrebujeta zmago. Bolgare bo v Mariboru vodil Stanislav Genčev, saj je prejšnji trener Stojčo Stoev  zaradi slabših rezultatov v zadnjem obdobju dobil odpoved.

“Glede na to, da bo moštvo vodil pomočnik, ki pozna zadeve, mislim, da bistvenih sprememb ne bo. Verjetno se bodo odločili, da bodo priložnost dobili igralci, ki so v zadnjem času dobivali manj priložnosti,” je bil glede menjave na trenerskem stolčku v gostujočem moštvu kratek in jedrnat Darko Milanič.”Naša namera v gosteh ni bila, da se skozi celotno srečanje samo branimo, temveč smo želeli tudi napadati. Na domačem igrišču nasprotniku ne bomo smeli puščati veliko prostora, poleg tega pa bomo morali biti tudi hitrejši pri prehodu iz obrambe v napad,” je dejal Milanič. Po dveh tekmah brez prejetega zadetka je v moštvu vijoličastih viden dvig samozavesti, kar pomeni, da igralci verjamejo v uspeh.

received_838008259916445~2

Darko Milanič

Zaradi rdečega kartona na prejšnji tekmi, jutri ne bo nastopil Dino Hotić. Na vprašanje, kdo ga bo nadomestil nismo prejeli natančnega odgovora, a je bilo iz Milaničevih besed razbrati, da bo njegovo zamenjavo poiskal med Jasminom Mešanovićem, Andrejem Kotnikom in Martinom Kramaričem.  Če smo prej omenili, da je jutrišnji nasprotnik ostal brez trenerja pa moramo še dodati, da povsem mirno ni bilo niti v mariborskem taboru, saj je včeraj postalo znano, da Ljudski vrt zapušča Saša Ivković, ki bo kariero nadaljeval v Združenih Arabskih Emiratih pri klubu Baniyas. “Dogajanje okoli njegovega prestopa name nima nobenega vpliva. Ivković je še vedno član NK Maribor, zato tudi jutri računam na njegovo odlično predstavo. Vsi smo popolnoma osredotočeni na tekmo,” je pisanje nekaterih medijev komentiral Milanič.

Poleg mariborskega trenerja je bil na druženju z novinarji prisoten tudi Rudi Požeg Vancaš, ki je na zadnjih tekmah bil zelo učinkovit.”Svoj gol moramo obdržati nedotaknjen. Nato moramo preiti v drugo fazo, kjer moramo doseči zadetek. Moramo si pomagati v obrambi in v napadu, saj samo tako lahko pridemo do uspeha,” je dejal Požeg Vancaš.

Vstopnice so še na voljo, čeprav gredo kar dobro v prodajo. Tekma se bo pričela jutri ob 20.15.

Primož Soban

avgust 28, 2019

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    avgust 2019
    P T S Č P S N
    « Jul   Sep »
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031