Nogomet, Šport

Na Kekovem seznamu tudi Milec in Zahović

Na Osnovni šoli bratov Polančičev je selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek predstavil seznam nogometašev za kvalifikacijski tekmi za Euro 2020 s Poljsko in Izraelom, ki bosta 6. in 9. septembra v Ljubljani. Prej omenjena osnovna šola je bila za kraj dogodka izbrana s posebnim namenom, saj jo je v otroških letih obiskoval tudi zdajšnji slovenski nogometni selektor.

V primerjavi z junijskim kvalifikacijskim ciklusom na seznamu ni večjih sprememb, saj na njem manjka le nekdanji napadalec Maribora Jan Mlakar, medtem ko bosta na tokratni reprezentančni akciji priložnost dobila Martin Milec in Luka Zahović. V slovensko izbrano vrsto se po daljšem času vrača tudi napadalec nizozemskega Vittesseja Tim Matavž.

“Nimamo kaj veliko za računati. Potrebujemo točke in naredili bomo vse, da bi na dveh domačih tekmah prišli do njih. Zavedamo se, da sta obe reprezentanci težek nasprotnik, a če hočeš kaj doseči v športu in življenju moraš razmišljati pozitivno oz. kako z dobro in kvalitetno igro priti do tega cilja. Septembrski ciklus prinaša nekaj novih vprašanj, saj imajo igralci za sabo različno število tekem. Istočasno pa bi želel poudariti, da iz tega ne želim delati cirkusa, saj minutaža posameznih igralcev v slovenskem reprezentančnem nogometu nikoli ni bila idealna. Za našo reprezentanco so se stvari iztekle dobro takrat, ko je bilo dovolj motiva in želje. To pričakujem od vseh igralcev, ki sem jih vpoklical,” je uvodoma dejal Kek.

Mariborčan na slovenski klopi na tekmi proti Poljski ne bo mogel računati na Bojana Jokića, ki bo odsoten zaradi kartonov, zato bo njegovo mesto najverjetneje zasedel branilec italijanskega drugoligaša Empolija Jure Balkovec, za katerega je selektor dejal, da uživa njegovo popolno zaupanje. “Prepričan sem, da imamo dobro alternativo za našega kapetana,” je sklenil Kek.

Beseda je tekla tudi o mariborskem znancu Martinu Milcu. “Na desnem boku imamo težave, ker Andraž Struna ni rešil svojega klubskega statusa. Martin igra v klubu zelo kvalitetno. Želim si, da bi tako odigral tudi v četrtek, ko si vsi skupaj želimo, da bi Maribor šel naprej v Evropi. Mislim pa, da je Milec zelo dobra alternativa za Petra Stojanovića,” je o mariborskem bočnem branilcu povedal nekdanji kapetan vijoličastih.

Kek tiskovna 1.0

Tiskovni predstavnik NZS Matjaž Krajnik (levo) in Matjaž Kek (desno)

Spodobi se, da kakšno besedo zapišemo tudi o prvih tekmecih Poljakih. Slednji so na dosedanjih štirih tekmah nanizali prav toliko zmag, navkljub dejstvu, da na nobenem izmed dvobojev niso blesteli. Iz besed Matjaža Keka je bilo moč razbrati, da se zaveda kvalitete, ki jo ima poljska reprezentanca, a je v isti sapi poudaril, da ga zanima predvsem igra njegovih varovancev.

Nekaj vrstic pa bomo za konec namenili tudi dvema nogometašema, ki igrata v vijoličastem dresu, a ju ni na tokratnem seznamu. To sta Rok Kronaveter in Rudi Požeg Vancaš. Zanju velja, da sta zagotovo nekje v selektorjevih mislih, toda konkurenca na njunih položajih je izredno velika, zato bosta kvalifikacijski tekmi minili brez njiju. Vsekakor pa je v slovenski nogometni javnosti prisotno zavedanje, da ju bo naša reprezentanca v prihodnje zelo potrebovala. Vstopnice za obe tekmi gredo zelo dobro v prodajo, saj jih je bilo za obračun s Poljaki prodanih že okoli 9000.

20190827_132329

Druženje s selektorjem se je nato zaključilo z vprašanji mladih nadobudnih nogometašev, ki niso smeli zamuditi priložnosti za srečanje z njihovim zdajšnjim idolom ali celo bodočim trenerjem in mentorjem.

Seznam igralcev za tekmi s Poljsko in Izraelom:

Vratarji: Jan Oblak (Atletico Madrid), Vid Belec (Apoel), Nejc Vidmar (Olimpija)

Obrambni igralci: Bojan Jokić (Ufa), Miha Mevlja (Zenit), Aljaž Struna (Houston Dynamo), Petar Stojanović (Dinamo Zagreb), Martin Milec (Maribor), Miha Blažič (Ferencvaros), Jure Balkovec (Empoli), Uroš Korun (Piast Gliwice)

Zvezni igralci: Josip Iličić (Atalanta), Jasmin Kurtić (SPAL), Rene Krhin (Nantes), Benjamin Verbič (Dinamo Kijev), Miha Zajc (Fenerbahce), Jaka Bijol (CSKA Moskva), Denis Popović (FC Zurich)

Napadalci: Tim Matavž (Vitesse), Robert Berič (St. Etienne), Andraž Šporar (Slovan Bratislava), Luka Zahović (Maribor)

Primož Soban

avgust 27, 2019

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    avgust 2019
    P T S Č P S N
    « Jul   Sep »
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031