Nogomet, Šport

Uspešna generalka pred četrtkovim obračunom z Ludogorcem

Le najzvestejši navijači so se na nedeljski večer odpravili v Ljudski vrt, da bi spodbujali nogometaše Maribora na tekmi proti ljubljanskemu Bravu. Mariborski strateg Darko Milanič je tekmo v primerjavi s četrtkovim dvobojem proti Ludogorcu začel s precej podobno postavo, saj v njej ni bilo Alexandra Cretuja, ki ga je zamenjal Aleks Pihler.

Začetek srečanja ni ponudil izrazitejših priložnosti na eni ali drugi strani. Mariborčani so bili več pri žogi, toda izrazitejših priložnosti si niso uspeli ustvariti. V 18. minuti je v kazenskem prostoru z leve strani streljal Požeg Vancaš, žoga pa je zletela mimo desne vratnice Vekićevih vrat. V 29. minuti smo videli nevaren predložek Hotića, a je bila Zahović z glavo prekratek, nekaj trenutkov kasneje pa so gostje blokirali strel Hotića po akciji Požeg Vancaša in Vilerja. V 40. minuta se je gostujoča mreža vendarle zatresla. Po levi strani je v protinapad mimo enega izmed gostujočih branilcev stekel Rudi Požeg Vancaš in v sredini našel Luko Zahovića, ki mu s kakšnih petih metrov ni bilo težke premagati Igorja Vekića. Minuto kasneje je po predložku Kronavetra do strela prišel Ivković, a je Vekić žogo izbil preko gola. Po dolgem času so vijoličasti na odmor odšli s prednostjo 1:0.

20190825_211744

Po petih minutah drugega polčasa se je vodstvo domačih podvojilo. Z leve strani se je za strel z roba kazenskega prostora odločil Rudi Požeg Vancaš in še drugič premagal gostujočega vratarja Vekića. To je pomenilo, da je tekma odločena, kar se je potrdilo dve minuti kasneje, ko je po prodoru Milca lastno mrežo zatresel Darko Zec. V 63. minuti je sodnik David Šmajc iz Kranja spregledal igranje z roko Ihbeisheha v domačem kazenskem prostoru, saj se ni odločil pokazati na belo točko. Mariborčani so v nadaljevanju rutinirano držali visoko vodstvo, medtem ko so gostje skušali doseči časten zadetek, a jim tega mariborska obramba ni dopustila. Mariborčani bi lahko v 82. minuti še povišali vodstvo, toda iz dvoboja Tavares-Vekić je kot zmagovalec izšel gostujoči vratar. Mariborski kapetan ponujene priložnosti ni izpustil osem minut kasneje, ko je po podaji Hotića lepo vtekel v prazen prostor in z diagonalnim strelom z desne strani matiral Vekića za končnih 4:0.

Izjave po tekmi:

Dejan Grabić, trener Brava: “Maribor je zasluženo zmagal. Želeli smo ga ogrožati po bokih iz protinapadov. To nam je v prvem polčasu delno uspevalo. Po drugem golu pa je prevladala mariborska kvaliteta.”

Darko Milanič, trener Maribora: “Mislim, da smo odigrali dobro tekmo. V kratkem času se nam je zgodilo veliko pozitivnih stvari. Odigrali smo zrelo in moštveno. Zelo sem zadovoljen s predstavo svojega moštva. Bili smo kompaktni v obrambi in učinkoviti v napadu.”

Maribor: Pirić, Ivković, Peričić (46. Klinar), Milec, Viler, Vrhovec (72. Ogrinec), Pihler, Kronaveter, Hotić, Požeg Vancaš, Zahović (74. Tavares)

Bravo: Vekić, Ihbeisheh, Vrljičak, Žinko, Zec (58. M. Matko), Kirm, A. Matko, Agboyi, Križan (65. Krcić), Nukić, Mensah (58. Kancilija)

Strelec: 1:0 Zahović (40.), 2:0 Požeg Vancaš (50.), 3:0 Zec (52., avtogol), 4:o Tavares (90.)

Rumeni karton: Agboyi (17.); Zahović (31.), Klinar (48.), Pihler (87.)

Primož Soban

avgust 25, 2019

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    avgust 2019
    P T S Č P S N
    « Jul   Sep »
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031