Nogomet, Šport

“Veseli smo, da smo po dolgem času zadržali ničlo”

Nogometaše Maribora po dokaj srečno izvlečenem remiju brez zadetkov na prvi tekmi 4. kroga kvalifikacij za Ligo Europa proti bolgarskemu Ludogorcu v nedeljo čaka nova preizkušnja v državnem prvenstvu. V Ljudskem vrtu bo gostoval ljubljanski Bravo. V taboru vijoličastih se že ozirajo proti naslednjemu tekmecu, a je bilo včerajšnje druženje s predstavniki sedme sile kot nalašč za retrospektivo s tekme z Ludogorcem.

“Oddelali smo tekmo od prvega do zadnjega in pomagali drug drugemu. Ekipni duh je bil resnično prisoten. Verjamem, da nam je tekma prišla še kako prav. Veseli smo, da smo po dolgem času zadržali ničlo. Smo zelo živi in verjamemo v napredovanje,” je dejal desni bočni branilec Maribora Martin Milec. Na vprašanje, ali vijoličastim Bolgari bolj ustrezajo od prejšnjih tekmecev, je Milec odgovoril nikalno, in dodal, da je skupaj s soigralci moral spremeniti dosedanji način igre in preiti k osnovam oz. k branjenju. “To nas je krasilo prejšnja leta, ko smo se uvrščali v evropska tekmovanja,” je še dodal Milec. Omenjene prvine bodo morali ponoviti tudi na jutrišnji tekmi proti Bravu.

photo_2019-05-10_13-04-27 (2)

Martin Milec (levo) in Darko Milanič (desno)

Za zmagovanje pa seveda ni dovolj le kvalitetna obramba, temveč je potrebno doseči tudi kakšen zadetek v napadu, kjer so bili Mariborčani v Bolgariji dokaj slabi, česar se zaveda tudi mariborski strateg Darko Milanič: “Če bi tekmo končali z enajstimi, menim, da bi v zaključku tekme lahko celo zadeli. Nismo želeli biti ves čas pod pritiskom, na žalost pa smo v zadnjem času zabeležili nekaj slabih rezultatov, kar je posledično pomenilo, da smo prevečkrat prehitro izgubili žogo.” Na dvoboju proti Bravu bo Milanič zagotovo odpočil nekaj igralcev, čeprav se v Razgradu nihče ni resneje poškodoval. “Mislim, da ni potrebe, da bi Bravo podrobneje analizirali, saj smo prepričani, da se bodo organizirano branili s postavitvijo 4-4-2. To obrambo bo treba prebiti. Naš cilj so tri točke, za kar potrebujemo veliko energije in razigranosti,” je zaključil Milanič.

Primož Soban

avgust 24, 2019

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    avgust 2019
    P T S Č P S N
    « Jul   Sep »
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031