Nogomet, Šport

Zmaga za mirnejšo pot na Norveško

Po bolečem sredinem porazu proti Rosenborgu v kvalifikacijah za Ligo prvakov so nogometaši Maribora nocoj lovili prvo zmago proti tekmecem iz Sežane. V Ljudskem vrtu se je tokrat zbralo okoli 1500 gledalcev, ki so videli dokaj ofenzivno postavitev domačega moštva, saj je trener vijoličastih Darko Milanič tekmo začel zgolj s tremi branilci.

Takšna taktika v uvodnih petnajstih minutah ni prinesla resnejše priložnosti, zato pa je bilo prvič vroče pred domačimi vrati že v 13. minuti, ko so mariborski branilci s skrajnimi močmi preprečili vodstvo gostov. S tribun so se že zaslišali prvi žvižgi.  V 19. minuti se je po kombinaciji Kronavetra in Hotića slednji sam znašel pred sežanskim vratarjem, a je ta uspel žogo izbiti v kot. V 25. minuti se je gostujoča mreža zatresla, toda glavni sodnik Roman Glažar je pokazal, da je bil Kronaveter v prepovedanem položaju. Šest minut kasneje se je Pirić izkazal po dobrem strelu Horvata in žogo izbil v kot. V 34. minuti pa so se vijoličasti vendarle veselili vodstva. Po podaji Mulahusejnovića je s prekrasnim strelom z 20 metrov zadel Dino Hotić. Tri minute kasneje sta lepo kombinirala Hotić in Ogrinec, ki je na robu kazenskega prostora našel Kronavetra. Ta pa je streljal naravnost v naročje Renerja. V 42. minuti je sledil nov hladen tuš za Mariborčane. Po napaki Ogrinca je do žoge prišel Sikimić in z udarcem v desni spodnji kot izenačil na 1:1.

20190810_212429

Na začetku drugega polčasa smo videli dve resni priložnosti za Mariborčane, a je bil Hotić v obeh primerih nenatančen. Domačini so nato vzpostavili terensko premoč in si pripravili nova nevarna strela. V 53. minuti je po predložku Kronavetra s prostega strela Mulahusejnović stresel prečko, minuto kasneje pa je z diagonalnim strelom z leve strani svoj prvi gol v vijoličastem dresu dosegel Rudi Požeg Vancaš. Ko se je zdelo, da bodo vijoličasti tekmo pripeljali mirno do konca, je ponovno udaril Predrag Sikimić, ki je po predložku s prostega strela poravnal izid na 2:2. Milanič je na izenačenje gostov takoj reagiral in v igro namesto Mulahusejnovića in Kramariča poslal Tavaresa in Mešanovića. Ofenzivna taktika se je pokazala za uspešno v 85. minuti, ko je po kombinaciji prej omenjenih rezervistov za 3:2 zadel Luka Zahović. Zmago je v sodnikovem dodatku z izvrstnim strelom po podaji Požeg Vancaša potrdil še Rok Kronaveter in postavil končni izid 4:2.

Izjave po tekmi:

Andrej Razdrh, trener Sežane: “Mariboru bi čestital za zmago. Mislim, da smo šli hrabro v tekmo. Proti nam ne bo nikomur lahko. V igri še imamo določene težave. Škoda, da smo prejeli še dva zadetka, a nam je na žalost zmanjkalo moči.”

Darko Milanič, trener Maribora: “Strinjal bi se z gostujočim trenerjem, da so bili hrabri. V prvem polčasu so na nas vršili pritisk. Igralci so se zelo potrudili. Ritem je izjemno naporen. Na zmago smo dolgo čakali. Čaka nas še težko gostovanje v Evropi, na katerega se moramo dobro pripraviti.”

Rudi Požeg Vancaš, vezist Maribora:”Veseli smo zmage. Sežana je zelo dobra ekipa. Dosegli smo štiri gole in zasluženo zmagali. Vesel sem, ker sem pomagal ekipi. V Evropo tako lahko gremo bolj optimistično.”

Maribor: Pirić, Rajčević, Ivković, Ogrinec (65. Zahović), Cretu, Vrhovec, Kramarič (75. Mešanović), Požeg Vancaš, Kronaveter, Hotić, Mulahusejnović (75. Tavares)

Aluminij: Rener, Horvat (85. Salkić), Ristič, Zebić, Azinović, Mihaljević (63. Nemanič), S. Babić, Sever, Bongongui, Sikimić, Milošev (72. M. Babić)

Strelci: 1:0 Hotić (34.) 1:1 Sikimić (42.), 2:1 Požeg Vancaš (54.), 2:2 Sikimić (74.), 3:2 Zahović (85.), 4:2 Kronaveter (90+2.)

Rumeni karton: Babić (22.), Azinović (33.), Ristić (61.)

Rdeči karton: S. Babić (45.)

Primož Soban

avgust 10, 2019

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    avgust 2019
    P T S Č P S N
    « Jul   Sep »
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031