Nogomet, Šport

“Dinamo se bo na nas dobro pripravil, vendar mora še prej preskočiti zelo zahtevno oviro”

Jutri bodo vse poti ponovno vodile v Ljudski vrt, kjer se bodo na prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za Ligo prvakov pomerili nogometaši Maribora in Rosenborga. Vstopnice so še na voljo, a menda gredo zelo dobro v prodajo, saj naj bi bilo na vzhodni, južni in zahodni tribuni na voljo le še nekaj sedežev, medtem ko bi se naj pričela odpirati tudi prodaja za severno tribuno. Po besedah tiskovnega predstavnika NK Maribor Željka Latina se jutri pod Kalvarijo obeta nov nogometni spektakel.

“Priprave potekajo po pričakovanjih. Veseli me, da so nekateri fantje, ki niso bili nared za zadnje srečanje v domačem prvenstvu, pozdravili poškodbe. Zaradi kartonov bo manjkal Alexandru Cretu, medtem ko so vsi ostali pripravljeni,” je dejal domači strateg Darko Milanič. “Pred nami je zahtevna tekma, za katero komaj čakamo, da se začne,” pa so bile uvodne besede mariborskega vezista Dina Hotića. Tako kot AIK je tudi Rosenborg skandinavsko moštvo, zato bi lahko sklepali, da so med njima številne podobnosti. “Moštvi sta si podobni po tem, da sta izredno nevarni pri prekinitvah. Pri predložkih prihajajo v kazenski prostor z velikim številom igralcev, pri čemer sodelujejo tako napadalci kot tudi zvezni igralci. Kot kolektiv so po kvaliteti zelo izenačeni. Navkljub nekoliko drugačni postavitvi se podobno kot AIK držijo taktičnega načrta in se zelo upirajo, da bi jim nasprotnik vsilil svoj način igre,” je o Norvežanih dejal Milanič.

67821957_735721763550238_3384439898604830720_n

Od leve proti desni: Dino Hotić, Darko Milanič in Željko Latin

Precejšen hendikep bi lahko za vijoličaste predstavljala odsotnost strelca odločilnega gola v Stockholmu Alexandruja Cretuja, toda Milaniča to ne skrbi pretirano, saj meni, da lahko vrzel zelo dobro zapolnita Aleks Pihler in Blaž Vrhovec. Ob tem je mariborski strateg še poudaril, da je morda celo bolje, da Romuna ne bo v kadru za jutrišnjo tekmo, saj ga bodo njegovi varovanci še bolj potrebovali na Norveškem. V javnosti zelo odmevajo tudi zapisi v hrvaških medijih, ki podcenjujoče pišejo, da se bo Dinamo v primeru izločitve madžarskega prvaka Ferencvaroša preko Maribora sprehodil do Lige prvakov.”Tovrstne izjave glede na okolje morajo biti takšne. Prepričan sem, da se bodo na nas zelo dobro pripravili, vendar morajo najprej preskočiti zelo zahtevno oviro. Enako pa velja tudi za nas,” je o podcenjevanju Maribora s strani naših južnih sosedov dejal Milanič.

Vijoličasti imajo v teh dneh zelo naporen urnik, saj si tekme sledijo v ritmu sreda-sobota. Toda Dino Hotić pravi, da zaradi tega ni čutiti pretirane utrujenosti in dodaja, da so s soigralci že zbrali dovolj moči za jutrišnji dvoboj. “Pogled na prvenstveno lestvico me ne skrbi, saj je do konca še veliko tekem. Seveda pa bi veliko raje videl, da bi bili mi na prvem mestu. Kljub temu sem miren, saj igramo dobro, zato sem prepričan, da se nam bo to na koncu povrnilo,” je o neposrečenem začetku sezone na domači sceni dejal Hotić.

Za konec zapišimo še, da je na vprašanje, kakšen rezultat bi ga jutri zadovoljil, Milanič odgovoril:”Zmaga.” Tekma se bo pričela jutri ob 20.15, medtem ko se bo stadion odprl ob 18.45. Personalizacije vstopnic ne bo.

Primož Soban

avgust 6, 2019

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    avgust 2019
    P T S Č P S N
    « Jul   Sep »
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031