Nogomet, Šport

Evropski evforiji sledi preizkus na murskosoboški Fazaneriji

Po sredini dramatični tekmi v Stockholmu, na kateri so vijoličasti z golom Alexandruja Cretuja v 117. minuti podaljška izločili švedskega prvaka AIK, jih jutri čaka obračun z Muro, ki je v lanski sezoni niso uspeli premagati. Strokovni štab in nogometaši so z mislimi že pri dvoboju v Murski Soboti, kjer jih bo po napovedih pričakalo nekaj tisoč gledalcev. Tekma v švedski prestolnici je zagotovo dvignila moralo moštva, ki bo jutri napadalo prvo zmago v letošnji sezoni Prve lige Telekom Slovenije.

“Danes smo se dobro naspali, medtem ko je bila včerajšnja noč precej krajša. Čim prej moramo doseči prvo zmago in začeti osvajati točke. Tekmeci bodo imeli precej več časa za pripravo na tekmo kot mi. Na zadnji tekmi so igrali zelo živahno, saj je bil rezultat 4:3 v korist Mure. Mislim, da se ne smemo spustiti v “divjanje” z njimi, zato moramo odigrati pametno in doseči prvo zmago,” je predstavnikom sedme sile dejal mariborski vezist Aleks Pihler. V nadaljevanju je v isti sapi poudaril še, da bodo morali on in njegovi soigralci čakati na svoje priložnosti, čeprav od nasprotnikov pričakuje bolj previdno igro, kot so jo prikazali proti nogometašem Brava. Na vprašanje, kakšna je njegova fizična pripravljenost glede na dejstvo, da imata na sredini igrišča prednost Alexandru Cretu in Blaž Vrhovec, je Pihler odgovoril, da se čuti dovolj pripravljenega, da nadomesti enega izmed njiju.

IMAG0952

“Drugi dan po tekmi je običajno najbolj kritičen, zato ga bomo izkoristili za regeneracijo. Jutri bomo imeli pred tekmo trening, na katerem se bomo skušali kar najbolje pripraviti na dvoboj v Murski Soboti. V tem trenutku še ne morem povedati, kdo bo nared in kdo ne. To bo znano jutri,” je stanje v moštvu opisal mariborski strateg Darko Milanič. Dodal je še, da so tekme na Fazaneriji vselej zanimive in kvalitetne, saj jih spremlja veliko gledalcev. “Mura za nas ni velika uganka, a so srečanja z njo zelo zahtevna. Moramo se držati načrta in jih premagati. V lanski sezoni so imeli strategijo, ki jim je prinašala rezultate” je o Sobočanih dejal Milanič.

Če je pri vijoličastih zaradi napornega ritma tekem že čutiti utrujenost, pa je Mura zadnjo tekmo odigrala pred slabima dvema tednoma. Po Milaničevih besedah slednje naj ne bi bilo nujno prednost, saj lahko moštvo po predolgem počitku tudi pade iz ritma, kar bi bila voda na mlin Mariborčanom. V mariborskem taboru prav tako še niso analizirali naslednjega tekmeca v kvalifikacijah za Ligo prvakov norveškega Rosenborga, saj so popolnoma osredotočeni zgolj na tekmo na Fazaneriji. Dvoboj Maribora in Mure so bo pričel ob 20.10.

Primož Soban

 

avgust 2, 2019

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    avgust 2019
    P T S Č P S N
    « Jul   Sep »
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031