Nogomet, Šport

Vijoličasti ponovno niso zmagali

Dež in oblačno vreme nista mogla preprečiti prvega derbija med Mariborom in Olimpijo v novi sezoni Prve lige Telekom Slovenije. Kakšnih 7000 gledalcev je prvo priložnost videlo v 3. minuti, ko je Olimpijinega vratarja Nejca Vidmarja neuspešno skušal presenetiti Požeg Vancaš. Tri minute kasneje je po kombinaciji Milca in Mešanovića poskušal Hotić, toda Vidmar je žogo brez težav ujel. V 8. minuti je z desne strani v domačem kazenskem prostoru za las mimo vrat streljal Menalo. Za razburjenje v 15. minuti poskrbel sodnik Matej Jug, ko se je najprej obotavljal sprejeti odločitev po prekršku Maksimenka nad Mešanovićem. Po razmisleku je nato igralcu Olimpije pokazal rdeči karton, nekaj trenutkov kasneje pa je porumenel še Menalo. V 23. minuti smo videli nevaren strel Hotića, ki je za nekaj centimetrov meril preko Vidmarjevih vrat. Novo nevarno akcijo smo videli v 30. minuti, ko je podaji Hotića iz kota Rajčević z glavo poslal žogo do Pihlerja, čigar strel je bil preslab, da bi lahko ogrozil Vidmarja. Zadnjih 15 minut nismo videli resnejših priložnosti, omeniti velja le  strel Kotnika, a je žoga zletela mimo leve vratnice.

20190728_215124

Prva priložnost v drugem polčasu je sledila v 48. minuti, ko so gostujoči branilci blokirali strel Kotnika. V nadaljevanju smo spremljali igro med obema kazenskima prostoroma, ki ni prinesla resnejših priložnosti na eni ali drugi strani. Jasno je bilo, da bo moral domači strateg Darko Milanič narediti kakšno potezo. To se je zgodilo v 61. minuti, ko je v igro namesto Kotnika poslal Marcosa Tavaresa. To ni prineslo bistvenih sprememb v mariborski igri. V 74. minuti se je ponovno potrdilo, da sodniki v Sloveniji slabo opravljajo svojo nalogo, saj je Jug spregledal Bagnackovo igranje z roko na robu kazenskega prostora. V 76. minuti je bil v ugodnem položaju za dosego zadetka Vukušić, a je Pirić njegov strel ubranil. Štiri minute kasneje je Pirićeve dlani ogrel še Jurčević. Vijoličati so proti koncu tekme goste stisnili na njihovo polovico ter si priigrali nekaj priložnosti, vendar žoga ni in ni hotela v mrežo. Mariborčani v prvenstvu niso zmagali še na tretji tekmi zapored.

Izjavi po tekmi:

Safet Hadžić, trener Olimpije:”Kaj naj povem? Mariboru želim srečo na Švedskem. Glede tekme sem izredno vesel, da smo izvlekli točko. Mislim, da smo pokazali karakter in veličino kluba.”

Darko Milanič, trener Maribora: “V tekmo smo šli s planom, ki smo se ga držali. Na žalost nam ni uspelo zadeti. Najbolj pomembno je, da so fantje delovali dobro. Igrali smo proti odličnemu moštvu. Na žalost nismo zadeli. Taktično smo odigrali dobro. Mislim, da lahko gremo z optimizmom v Stockholm.”

MARIBOR-OLIMPIJA 0:0

Maribor: Pirić, Rajčević, Ivković, Viler, Milec, Pihler (86. Vrhovec), Hotić, Kotnik (61. Tavares), Požeg Vancaš (71. Kramarič), Mešanović

Olimpija: Vidmar, Samardžić, Bagnack, Maksimenko, Boakye, Putinčanin, Tomić, Savić (27. Jurčević), Menalo (90.+2. Valenčič), Suljić, Vukušić

Rumeni karton: Menalo (16.), Milec (69.), Rajčević (76.), Vrhovec (90.)

Rdeči karton: Maksimenko (15.)

julij 28, 2019

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    julij 2019
    P T S Č P S N
    « Jun   Avg »
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031