Nogomet, Šport

Vijoličasti proti Olimpiji po prvo zmago v prvenstvu

Po uspehu na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov proti švedskemu AIK-u jutri nogometaše Maribora čaka nov pomemben obračun. V 3. krogu Prve lige Telekom Slovenije bodo namreč gostili ljubljansko Olimpijo. Po dveh tekmah v državnem prvenstvu vijoličasti še nimajo zmage, zato bo zanje nedeljski obračun še toliko bolj pomemben.

“Četrtek in petek smo izkoristili za celjenje ran, ki smo jih dobili v sredo. Danes in jutri pa se bomo skušali optimalno pripraviti za derbi. Imamo nekaj igralcev, ki jih ne bo v kadru. To so Kronaveter, Zahović, Uskoković, Kolmanič in Dervišević. Ostali so zdravi in bodo zagotovo nared,” so bile prve misli domačega trenerja Darka Milaniča. “V ekipi vlada zelo dobro vzdušje. V prvenstvu še nismo zmagali, zato bo to v nedeljo naš osnovni cilj,” je dejal mariborski levi bočni branilec Mitja Viler.

Za ekipi bo prvi derbi potekal v dokaj zgodnjem terminu, saj trenutno obe še tekmujeta v evropskih pokalih. Viler se s tem pretirano ne obremenjuje, toda poudarja, da si želi, da bi skupaj s soigralci obrnil negativen trend porazov, saj vijoličasti na proti jutrišnjemu tekmecu niso zmagali že od 19. avgusta lani. V taboru vijoličastih niso zaskrbljeni niti gleda sojenja in si želijo, da bi bilo le-to podobno tistemu v sredo.received_838008259916445~2

Zanimalo nas je, ali je domači strateg Milanič opazil kakšne spremembe v ljubljanskem moštvu v primerjavi z lansko sezono. “V Evropi so v napadu igrali z majhnimi igralci, ki so sposobni sami rešiti tekmo. Mislim, da so zadržali stil igre, ki ga gojijo že zelo dolgo. Ponovno bi poudaril, da so izjemno močni v napadu, kjer jim ne smemo pustiti preveč prostora, saj hitro napadejo v globino. Poleg tega so zelo hitri. To so karakteristike, ki jih zelo dobro poznamo, zato se moramo obnašati evropsko, pri čemer všečna igra ne pride vedno v poštev. To nalogo moramo izpolniti brez prejetega zadetka,” je bil jasen Milanič.

Trener vijoličastih je za konec še poudaril, da morajo biti njegovi igralci popolnoma osredotočeni na derbi in ne smejo razmišljati o sredini tekmi. Dodal je še, da sta obe moštvi trenutno v zelo dobri formi. “Počutimo se kot državni prvaki. Olimpija je imela na zadnjih tekmah fantastičen trend, ki pa ga bomo obrnili,” je za konec povedal Milanič.

julij 27, 2019

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    julij 2019
    P T S Č P S N
    « Jun   Avg »
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031