Nogomet, Šport

Z golom prednosti na Švedsko

Sončno in vroče vreme ter kakšnih 9000 gledalcev je pospremilo nogometaše Maribora na prvo tekmo drugega kroga kvalifikacij proti švedskemu prvaku AIK-u iz Stockholma. Vijoličasti so tekmo začeli letnemu času primerno in po uvodnem otipavanju že v sedmi minuti dosegli zadetek za vodstvo. Akcijo  je začel Kotnik, ki je podal do Hotića. Slednji je nato podaljšal do Tavaresa, ki je žogo preusmeril do Kronavetra. Ta je nato s strelom s kakšnih 12 metrov matiral gostujočega vratarja Oscarja Linnerja. Nadaljevanje ni bilo tako razburljivo kot začetek, saj je igra večinoma potekala med obema kazenskima prostoroma. Toda ravno, ko se je zdelo, da se tekma umirja, so gostje dosegli izenačujoči zadetek. Po izgubljeni žogi Kotnika je do nje prišel gostujoči kapetan Sebastian Larsson in jo podal do Goitoma, ki je z diagonalnim strelom z leve strani izenačil na 1:1. Po priložnosti Elyonoussija in obrambi Pirića je v 38. minuti sledila nova eksplozija navdušenja. Po podaji s kota Kronavetra je bil v gostujočem kazenskem prostoru najvišji Saša Ivković in z glavo zatresel švedsko mrežo. To je bil njegov prvi gol v evropskih pokalih. Do konca polčasa si ekipi nista priigrali omembe vrednih priložnosti.

20190724_213903

Začetek 2. polčasa ni prinesel nič vznemirljivega. V 59. minuti je Kronaveter nastreljal enega izmed gostujočih branilcev, zato žoga ni letela v okvir vrat. Dve minuti kasneje sta bila v dobrem položaju za dosego zadetka Kronaveter in Tavares, toda nista uspela sprožiti resnejšega strela. V 70. minuti je z voleja nevarno sprožil Kotnik, a je meril za nekaj centimetrov preko gola. Domači so v slogu prvenstvenih tekem pletli mrežo okoli gostujočih vrat, a resnejše priložnost si niso uspeli priigrati, medtem ko se je za Švede zdelo, kot da so se zadovoljili s porazom z 2:1. V 85. minuti je po predložku enega izmed gostujočih igralcev mimo žoge “zaplaval” Pirić, toda situacijo sta razrešila Ivković in Viler. V zaključku so vijoličasti pritiskali še za tretji zadetek v gostujoči mreži, ki pa jim ga ni uspelo doseči. Navkljub temu jih je publika nagradila z zasluženim aplavzom. Glede na videno, pa lahko rečemo, da bo končna odločitev o zmagovalcu padla na Švedskem.

Izjavi po tekmi:

Rikard Norling, trener AIK-ja: “To je bila za nas težka tekma proti dobremu nasprotniku, ki nas je v drugem polčasu stisnil na našo polovico. Zdaj smo dobili več informacij o nasprotniku, zato vemo, kaj moramo narediti na povratni tekmi. Imamo aktiven rezultat, zato menim, da je “tekma še živa.”

Darko Milanič, trener Maribora: “Odigrali smo zelo dobro tekmo proti kvalitetnemu nasprotniku, ki je taktično zelo dober. Morda smo se z njim srečali celo kakšen krog prehitro. Imamo dober rezultat, toda v gosteh pričakujem težko tekmo. Škoda, ker smo prejeli zadetek, a menim, da je bila večina ostalih stvari odličnih.”

 Maribor: Pirić, Ivković, Peričić, Viler, Milec, Vrhovec, Cretu, Kotnik (79. Požeg Vancaš), Kronaveter, Hotić, Tavares (88. Mešanović)

AIK: Linner, Granli, Karlsson, Mets, Larsson, Adu, Elyonoussi, Lundstrom, Saletros (79. Lindkvist), Sigthorsson (62. Obasi), Goitom

Strelci: 1:0 Kronaveter (7.), 1:1 Goitom (28.), 2:1 Ivković (38.)

Rumeni karton: Cretu (13.)

julij 24, 2019

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    julij 2019
    P T S Č P S N
    « Jun   Avg »
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031