Nogomet, Šport

“Vsiliti jim bomo morali naš način igre in odkriti njihove pomanjkljivosti”

V taboru NK Maribor so danes predstavili pričakovanja pred jutrišnjo tekmo 2. kroga kvalifikacij za Ligo prvakov proti švedskemu predstavniku AIK iz Stockholma. Pred predstavnike sedme sile sta stopila mariborski strateg Darko Milanič in krilni napadalec Andrej Kotnik.

“Pred nami so zelo pomembni izzivi. Priprave potekajo po ustaljenem ritmu. Imamo še nekaj časa za pripravo, ki ga bomo izkoristilo za to, da se o nekaterih stvareh pogovorimo in jih dodelamo. V tekmo moramo iti z namenom, da dosežemo dober rezultat,” je uvodoma povedal Milanič. AIK je zagotovo kakovosten nasprotnik, zato ga slovenski prvaki morajo vzeti resno. “Pričakujemo težko tekmo, na katero moramo biti maksimalno pripravljeni,” je dejal Andrej Kotnik.

“Gajsi (pomočnik trenerja Saša Gajser op. a.) si jih je ogledal v Stockholmu in dobil potrditev tega, kar je bilo vidno že z video posnetkov. Fizično so odlično pripravljeni in imajo zelo enostaven slog igre. Poleg tega so tudi nepopustljivi. Vsiliti jim bomo morali naš način igre in odkriti njihove pomanjkljivosti,” je o jutrišnjem nasprotniku dejal Milanič. Slovenski prvaki so imeli v minulih dneh nekaj težav s poškodbami, a je pri tem razveseljivo dejstvo, da sta normalno trenirala Milec in Pirić, medtem ko v kadru zagotovo ne bo Zahovića, Derviševića, Rajčevića in Uskokovića.

67268213_838008283249776_736684468625997824_n

Andrej Kotnik (levo) in Darko Milanič (desno)

Na vprašanje, kakšen rezultat bi ga zadovoljil, je mariborski strateg odgovoril, da bi bil zadovoljen z zmago brez prejetega zadetka. Vijoličasti so imeli na tekmah državnega prvenstva kar nekaj težav z učinkovitostjo, s čimer pa si ne belijo glave. “Vse tekme smo odigrali dobro, saj smo si tako doma kot v Evropi ustvarili veliko priložnosti. Na žalost se nam v prvenstvu ni izteklo po naših željah, zato upam, da bomo bili bolj uspešni v Evropi,” je povedal Kotnik. V evropskih pokalih oz. v nogometu nasploh je zelo pomembna igra v obrambi. Obrambni steber moštva so v minulih sezonah predstavljali predvsem Handanović, Šuler in Rajčević, ki pa jih tokrat ne bo. Zahtevno nalogo bosta morala prevzeti Špiro Peričić in Saša Ivković. “Saša je nekaj podobnega že doživel lani v Glasgowu, medtem ko bo za Špira to nekaj povsem novega. Do sedaj sta se pokazala kot dober branilski par, jutri pa ju vsekakor čaka težka naloga,” je deja mariborski trener.

Vstopnice za jutrišnjo tekmo so še na voljo. Podpora navijačev je na takšnih tekmah izredno pomembna, zato je Milanič izrazil prepričanje, da bo še nekaj ljudi kupilo vstopnico in s tem dalo njegovim varovancem še dodaten zagon. Napovedan pa je tudi prihod 500 navijačev s Švedske. Stadion bo odprt od 18. 45, tekma pa se bo pričela ob 20.15.

Primož Soban

julij 23, 2019

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    julij 2019
    P T S Č P S N
    « Jun   Avg »
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031