Nogomet, Šport

“Naš pristop mora biti podoben kot na Islandiji”

Po sobotnem porazu proti kranjskemu Triglavu so v taboru NK Maribor na današnji tiskovni konferenci predstavili svoja pričakovanja pred jutrišnjim povratno tekmo 1. kroga kvalifikacij za Ligo prvakov z islandskim prvakom Valurjem.

“Uvodoma bi se vam želel opravičiti, da po sobotni tekmi nismo zagotovili ustreznih sogovornikov na tiskovni konferenci. Po tekmi so bile glave še zelo vroče, zato nismo želeli prehitro komentirati dogodkov, ki so vplivali na potek tekme, saj bi lahko prehitro prišli do premočnih zaključkov. Ekipa je že v nedeljo obrnila nov list, saj jo čaka prva evropska tekma na domačem terenu,” je dejal tiskovni predstavnik NK Maribor Stipe Jerič.

Mariborskemu strategu Darku Milaniču jutri ne bodo na voljo Luka Zahović, Aleksander Rajčević, Žan Kolmanič, Nino Žugelj in Luka Uskoković. “Kljub temu pa moramo zgodbo graditi na tekmi v Reykjaviku, kjer smo bili z našo igro zelo zadovoljni in opravili delo z odliko. To od svojih igralcev pričakujem tudi jutri,” je povedal Milanič.

“Naš pristop mora biti podoben tistemu na Islandiji. Držati se moramo svojih nalog. Mislim, da se bomo na koncu z našimi navijači veselili uspeha,” je svoje uvodne misli pred predstavniki sedme sile strnil Blaž Vrhovec. Svojega varovanca je Milanič dopolnil z besedami, da se igralci morajo zavedati, da imajo pozitiven rezultat, vendar ne smejo opustiti zavedanja, da so tudi tekmeci lahko nevarni. Pri tem je izpostavil, da so Islandci zelo močni v zračnih dvobojih v kazenskem prostoru in odbitih žogah. Voda na mlin domačih, pa bi lahko bila tudi njihova odprta postavitev, ki omogoča veliko prostora za protinapade. “Mislim, da smo bolj kvalitetno moštvo, kar mora priti do izraza v posesti žoge. Če se bomo tega držali, bo napredovanje zagotovljeno,” je dejal Vrhovec.

IMAG0952

Darko Milanič

Milanič se ni mogel izogniti vprašanjem glede sobotne tekme. “V soboto smo želeli z rotacijo igralcev spraviti v pogon tiste, ki imajo manj tekem. Tukaj bi posebej želel izpostaviti Požeg Vancaša. Na sami tekmi se nam je zgodilo veliko stvari, ki so vplivale na končen rezultat. Od regularnega zadetka na začetku do nedosojene enajstmetrovke. Tekma se odvije v drugačno smer, če vodiš z 1:0. Namesto tega pa smo dvakrat nesrečno preusmerili žogo pri obeh prejetih zadetkih. Tekmo bo težko pozabiti zaradi odločitev in rezultata, ki je bil negativen.” V nadaljevanju je še dodal, da so bile sodniške napake zelo velike in v nasprotju z navodili, ki so jih s strani NZS-ja prejeli pred začetkom sezone. Bil pa je tudi kritičen do svojih varovancev, ki so pregoreli v preveliki želji po doseganju zadetkov, a v isti sapi poudaril, da ga neučinkovitost ne skrbi.

Vstopnice za jutrišnjo tekmo so še na voljo. Možno jih je kupiti v Vijolčni bajti ali prek spleta. Stadion bo odprt ob 18.45. Od 18. ure naprej bodo zaprta parkirišča na Gregorčičevi in Mladinski ulici. Omenjeni cesti bosta zaprti do polnoči. Tekma v Ljudskem vrtu se bo pričela ob 20. 15.

Primož Soban

julij 16, 2019

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    julij 2019
    P T S Č P S N
    « Jun   Avg »
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031