Nogomet, Šport

Triglav v Ljudskem vrtu presenetil vijoličaste

Po dolgem času smo se spet odpravili na ogled najpomembnejše postranske stvari na svetu-nogometa. Oblačno vreme in nekaj dežnih kapelj je pospremilo nogometaše obeh ekip na zelenico Ljudskega vrta. Mariborski strateg Darko Milanič je tekmo v primerjavi z lansko sezono začel z dokaj spremenjeno postavo, saj v njej ni bilo Tavaresa, Zahovića, Derviševića, Vilerja in še marsikoga, ki smo ga v preteklih sezonah bili navajeni gledati v vijoličastem dresu.

Gostujoča mreža se je prvič zatresla že v 5. minuti, ko je po kombinaciji Kotnika in Požeg Vancaša v polno zadel Kronaveter, a je bil nekdanji nogometaš Olimpije v prepovedanem položaju. Moštvi si v nadaljevanju nista uspeli pripraviti resnejših priložnosti, a so gostje nekajkrat poskušali s streli z razdalje. Pri vijoličastih je bila najbolj aktivna naveza Kronaveter-Požeg Vancaš-Kotnik, toda resnejšega strela proti vratom Luke Čadeža ni uspela sprožiti. V 22. minuti pa je sledil hladen tuš, ko je po dolgi podaji Mertlja v polno zadel David Tijanić. Občinstvo je ob tem razburilo predvsem dejstvo, da je bil Tijanić v prepovedanem položaju. V 28. minuti je Kotnik po strelu z glavo zadel vratnico. Do konca polčasa so vijoličasti še naprej pletli mrežo okoli gostujočih vrat, na žalost domačih navijačev pa so se na koncu vedno zapletli. Gostje bi lahko v 43. minuti povedli že z 0:2, a je Tijanić tokrat meril preko vrat.

20190713_213316

Na začetku 2. polčasa je Milanič opravil dve menjavi. Namesto Požeg Vancaša je v igro poslal Mešanovića, medtem ko je Kramariča zamenjal Hotić. V 52. minuti je po podaji Hotića s prostega strela nevarno streljal Milec, a je Čadež njegov strel ubranil. Minuto kasneje je sprožil še Hotić, Čadež pa je žogo z nekaj težavami ukrotil. V 58. minuti je bil po podaji Kronavetra nenatančen še Kotnik. Nad tekmo je nekoliko izgubil nadzor tudi glavni sodnik Dejan Balažič, ki v 68. minuti ni dosodil prekrška za enajstmetrovko po očitnem prekršku nad Ivkovićem. Po nekaj zapravljenih priložnostih je v 85. minuti mariborsko mrežo po podaji Aliaga drugič zatresel Ezgon Kryzeiu. Nekaj minut kasneje je upanje za točko domačim vlil Mulahusejnović, ki je znižal izid na 1:2. V sodnikovem podaljšku je lepo priložnost za izenačenje zapravil še Mešanović. Uvod v sezono in generalka pred sredinim obračunom z Valurjem se tako za vijoličaste ni iztekla po željah. Mariborski trener Darko Milanič po tekmi zaradi nezadovoljstva nad sojenjem ni prišel na tiskovno konferenco. Očitno je pred nami zelo burna sezona.

Izjava po tekmi:

Dejan Dončić, trener Triglava: “Tekmo smo odigrali hrabro in disciplinirano. Bili smo čvrsti in kombinatorni. Glede sojenja ne bi želel izgubljati preveč energije. Igralcem bi čestital za zmago.”

Maribor: Pirić, Ivković, Kolmanič, Milec, Ogrinec (76. Mulahusejnović), Pihler, Kornaveter, Požeg Vancaš (46. Mešanović), Peričić, Kramarič (46. Hotić), Kotnik

Triglav:Čadež, Šalja, Hasanaj (59. Žurga), Arh Česen, Udovič (89. Gajić), Mlakar (83. Aliaga), Rogelj, Kryzeiu, Tijanić, Mertelj, Majcen

Strelec: 0:1 Tijanić (22.), 0:2 Kryeziu, 1:2 Mulahusejnović (89.)

Rumeni karton: Šalja (50.), Pihler (61.), Majcen (62.)

Primož Soban

julij 13, 2019

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    julij 2019
    P T S Č P S N
    « Jun   Avg »
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031