Nogomet, Šport

Ljudski vrt pred derbijem že skoraj razprodan

Nogometaši Maribora so spregovorili o pričakovanjih pred jutrišnjo odločilno tekmo 32. kroga PLTS z ljubljansko Olimpijo. Vstopnice pred četrtim letošnjim derbijem gredo zelo dobro v prodajo, saj je na voljo le še okoli 300 vstopnic za zahodno in severno tribuno. Polne tribune bodo vsekakor še dodatna motivacija za nogometaše obeh moštev.

“Priprave ne potekajo popolnoma nič drugače kot pred vsako drugo tekmo. Maksimalno smo osredotočeni na zadevo, ki nas čaka. Čutimo, da se dogaja nekaj pomembnega, zato komaj čakamo, da se tekma začne, ” je uvodoma povedal trener Maribora Darko Milanič. Njegove besede je potrdil tudi bočni branilec Martin Milec, ki je dejal, da pričakuje dobro tekmo, na katero so skupaj s soigralci izvrstno pripravljeni. “Derbiji so sestavljeni iz večsmernega prometa, zato moramo izkoristiti vsako priložnost za dosego zadetka. V nobenem trenutku ne smemo misliti, da je tekme že konec. Morali bomo biti maksimalno osredotočeni na igro do konca tekme,” je o psihološki pripravi na tekmo povedal Milanič.

photo_2019-05-10_13-04-27 (2)

“Jutri ne pričakujemo drugega kot zmago. Navijači lahko pričakujejo evropski Maribor, zato jim želimo podariti zmago, ki jo bomo skupaj proslavili v Ljudskem vrtu,” je dejal Martin Milec. S temi besedami je dal jasno vedeti, da taktiziranje glede rezultata jutri ne pride v poštev. Milanič je nekaj besed namenil tudi jutrišnjim tekmecem in dejal, da pričakuje nekoliko drugačno Olimpijo, kot je bila Barišićeva in Pevnikova. “Mislim pa, da Olimpija ne bo tista, ki bo od vsega začetka jurišala v napad,” je še povedal mariborski strateg.

Drugi del tiskovne konference je bil namenjen Mastercardovemu projektu Žoga zbližuje. Osrednji namen projekta je približati nogomet družinam. Mediji pa smo danes izvedeli veselo novico, da je bil v okviru nagradne igre kot spremljevalec nogometašev na finalu Lige prvakov izžreban 9-letni Luka Wiegele, ki bo prvi Slovenec s takšno častjo. Tekma med Mariborom in Olimpijo se bo pričela jutri ob 17.45 v Ljudskem vrtu.

Primož Soban

maj 10, 2019

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    maj 2019
    P T S Č P S N
    « Apr   Jun »
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031