Nogomet, Šport

Mešanović vijoličaste rešil poraza

Potem ko so se ljubitelji nogometa na prvomajskih piknikih komaj dobro najedli dobrot z žara, jih je že obšla lakota po golih. Na sporedu je namreč bila tekma 30. kroga Prve lige Telekom Slovenije med nogometaši Maribora in Aluminija. Kljub temu da je bilo lepo vreme in dela prost dan, se v Ljudskem vrtu ni zbralo več kot kakšnih 2000 gledalcev.

20190501_165943

Uvodne minute niso ponudile omembe vrednih priložnosti na eni ali drugi strani. Zdelo se je, kot da je toplo spomladansko sonce uspavalo nogometaše obeh moštev. Pri Mariborčanih je bil na začetku srečanja zelo aktiven Klinar, ki pa ni uspel resneje ogroziti Janžekovičevih vrat. V 19. minuti je v gostujočem kazenskem prostoru nevarno prodiral Tavares, a so Kidričani žogo izbili v kot. V 27. minuti je nevarno streljal Hotić, a je žoga letela preveč po sredini, zato jo je Janžekovič odbil. V 30. minuti pa smo videli najlepšo akcijo v prvem polčasu. Klinar je s predložkom z desne strani lepo našel Zahovića, ki je sprožil s prve in za nekaj centimetrov zgrešil cilj. V 41. minuti pa so gostje nepričakovano povedli. Krajnc se je odločil za strel s kakšnih 20 metrov, Pirić je njegov poskus odbil, a le do Štora, ki je z desetih metrov zatresel mariborsko mrežo.

20190501_183522

Milanič je ob polčasu nekoliko neaktivnega Tavaresa zamenjal z Janom Mlakarjem. V drugem delu so prvi resneje zapretili gostje, a je strel enega izmed gostujočih nogometašev zletel mimo gola. Navkljub zaostanku je bila igra vijoličastih še naprej medla, medtem ko je na drugi strani domača vrata nevarno ogrozil Muminović. V 59. minuti je po lepi podaji Hotića do strela z glavo prišel Zahović, toda tudi tokrat je bil nenatančen. Sedem minut kasneje je bil pri Mariborčanih nevaren še Mešanović, a je tudi tokrat izvrstno posredoval Luka Janžekovič. V 69. minuti  je bil po strelu z 18 metrov nenatančen Hotić. Deset minut kasneje pa je sledilo težko pričakovano izenačenje. Dervišević je izvajal prosti strel z leve strani ter poslal predložek v kazenski prostor, kjer je bil najvišji Mešanović in z glavo premagal Janžekoviča. V zadnjih minutah srečanja so bili nevarnejši gostje. V 87. in 88. minuti sta se kar dva nogometaša Aluminija sama znašla pred Pirićem, oba pa sta čudežno zgrešila. Kot je na slovenskih nogometnih igriščih že navada, je nogometaše in gledalce s svojimi odločitvami ponovno razburil glavni sodnik Andrej Žnidaršič. Nenavadna pa je bila tudi odločitev četrtega sodnika Marka Podgorška, ki je tekmo podaljšal zgolj za dve minuti. Za konec pa lahko zapišemo, da je glede na prikazano remi vendarle najbolj pravičen rezultat.

Izjavi po tekmi:

Oliver Bogatinov, trener Aluminija: “Tekma bi se lahko obrnila v eno ali drugo smer. Na koncu smo imeli lepo priložnost, da bi tekmo dobili, toda Matjašič in Kontek nista bila dovolj natančna. Tudi ko smo vodili, smo želeli igrati napadalno. Zelo sem zadovoljen s tem, da so igralci odigrali dobro tekmo, čeprav so bili pod pritiskom.”

Darko Milanič, trener Maribora: “Pričakoval sem težko tekmo. Rezultat smo dolgo lovili. Nekatere poteze so nas prisilile, da smo igrali nazaj. Glede na potek tekme pa sem zadovoljen s točko. V drugem polčasu smo želeli biti bolj dinamični, a nas je nasprotnik dobro umiril.”

Maribor: Pirić, Rajčević, Ivković, Klinar, Kolmanič, Dervišević, Hotić, Vrhovec (63. Santos), Mešanović, Tavares (46. Mlakar), Zahović

Aluminij: Janžekovič, Kranjc, Martinović, Kontek, Horvat, Matjašič, Amuzie, Petrovič, Muminović, Maloku (63. Vrbanec), Štor

Strelec 0:1 Štor (41.), 1:1 Mešanović (80.)

Rumeni karton: Maloku (55.), Mešanović (60.), Kranjc (79.)

Primož Soban

maj 1, 2019

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    maj 2019
    P T S Č P S N
    « Apr   Jun »
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031