Nogomet, Šport

Dobrovoljc z avtogolom prinesel vijoličastim novo zmago

Hladno in oblačno vreme je pričakalo nogometaše Maribora in Domžal na zelenici Ljudskega vrta. Dvoboj prvo- in tretjeuverščene ekipe v Prvi ligi Telekom Slovenije je na tribune privabil manjše število gledalcev, kot je bilo pričakovati.

Začetek tekme je bil precej dinamičen, saj sta moštvi zaigrali dokaj napadalno, pri čemer so bili nekoliko konkretnejši gostje iz Domžal. Mariborčani so gostujoča vrata prvič nekoliko resneje ogrozili v 15. minuti, ko je po predložku Hotića z glavo streljal Zahović, a je žoga zletela mimo leve vratnice Santinijevih vrat. V 25. minuti je na levi strani lepo preigraval Tonči Mujan, toda na koncu je streljal preko Pirićevih vrat. Dve minuti kasneje je v gneči v domačem kazenskem prostoru do strela prišel Vetrih, Pirić pa je žogo brez težav ujel. Nogometaši v rumenih dresih so v večjem delu prvega polčasa gospodovali na igrišču in vijoličaste stisnili na njihovo polovico. To je na tribunah izzvalo negodovanje in vprašanja v stilu:”Milanič, kaj je zdaj to?” Ekipi sta na odmor odšli brez zadetkov.

20190413_181359

Mariborski strateg Darko Milanič je že na začetku drugega polčasa opravil prvo menjavo in namesto Alexandruja Cretuja v igro poslal Dareta Vršiča. Ta je deset minut pozneje nevarno streljal, toda Ivković njegovega poizkusa ni uspel preusmeriti v mrežo. Nekaj minut kasneje je po njegovi podaji lepo priložnost za domače zapravil še Luka Zahović. Mariborčani so bili v drugem polčasu boljši tekmec, vendar niso uspeli zadeti za vodstvo. Za goste sta v 71. in 74. minuti streljala Vetrih in Vuk, Pirić pa je žogo v obeh primerih brez težav ukrotil. V 83. minuti je po predložku Derviševića ponovno brez uspeha streljal Zahović. V 89. minuti se je Tavares najprej sam znašel pred vrati Santinija, ki je njegov strel ubranil. Nato pa je nekaj trenutkov kasneje po desni strani  prodrl v kazenski prostor, kjer je Dobrovoljc pred Zahovićem žogo poslal v lastno mrežo. Zmaga vijoličastih ni nezaslužena, čeprav bi glede na prikazano tudi remi bil pravičen rezultat.

Izjavi po tekmi:

Simon Rožman, trener Domžal: “Prvi polčas smo odigrali dobro. V drugem smo padli. Maribor nas je stisnil v kazenski prostor in na koncu je prevladala njihova kvaliteta. Menim, da smo bili dober “sparing” partner Mariboru, ki juriša proti naslovu državnega prvaka.”

Darko Milanič, trener Maribora: “Lahko smo zadovoljni s predstavo. V prvem polčasu nismo pokazali nič konkretnega. V nadaljevanju nam je dodano vrednost dal Dare Vršič. Na koncu smo srečno zmagali. Zadovoljen sem s potekom tekme in seveda tudi z zmago. Nasprotniki se zelo dobro pripravijo na nas, zato ne moremo doseči tolikšnega števila zadetkov kot jeseni. V nogometu nikoli ni nič idealno, prepričan pa sem, da fantje dajejo vse od sebe in se borijo za vijoličasti dres.”

Maribor: Pirić, Rajčević, Milec, Viler, Ivković, Cretu (46. Vršič), Hotić, Dervišević, Vrhovec (86. Dos Santos), Mlakar (69. Tavares), Zahović

Domžale: Santini, Vetrih (75. Žužek), Klemenčič, Hodžić, Mujan (65. Vuk), Sikošek, Podlogar (86. Pečnik), Nicholson, Dobrovoljc, Rom, Gnezda Čerin

Strelec: 1:0 D0brovoljc (89., avtogol)

Rumeni karton: Milec (40.), Vršič (61.), Dobrovoljc (87.), Klemenčič (90.)

april 13, 2019

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    april 2019
    P T S Č P S N
    « Mar   Maj »
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930