Nogomet, Šport

V Krško po nove tri točke

Nogometaše Maribora jutri čaka nova preizkušnja v državnem prvenstvu. Po sobotni zmagi v Kranju in nedeljskem remiju Olimpije proti Rudarju, prednost vijoličastih pred najbližjimi zasledovalci iz Ljubljane znova znaša deset točk. Navijače lahko veseli predvsem dejstvo, da je bila na gostovanju na Gorenjskem mariborska igra ponovno bolj dopadljiva in napadalna, dobra novica pa je tudi, da se je v moštvo po daljši odsotnosti ponovno vrnil Jan Mlakar.

Tudi na današnjem druženju s predstavniki sedme sile je bilo čutiti, da se je po uspehu v Kranju v tabor vijoličastih ponovno naselil optimizem. “Ko se zmaguje je vedno lepo. Jutri nas čaka nova tekma, na kateri bomo spet poskusili zmagati,” je uvodoma dejal Amir Dervišević. “Ko smo nazadnje igrali v Krškem smo se mučili do 85. minute, zato smo bili precej živčni. Dobro bi bilo, da zadenemo že v prvem polčasu in nato v drugega krenemo nekoliko bolj mirno. Tekmo na Stadionu Matije Gubca, saj nas v soboto čaka že nov obračun,” je še povedal Dervišević.

20190409_154117_HDR

“Pred nami je težko gostovanje. Nasprotnik ima določene težave, ki se nanašajo na finance, medtem ko je njihovo moštvo dokaj kvalitetno. Zavedamo se, da je točkovna razlika med nami in Krčani izredno velika, vendar moramo kljub temu nastopiti moštveno in odločno, tako kot smo to že storili na zadnjih dveh srečanjih,” pred tekmo razmišlja mariborski strateg Darko Milanič. Slednji v isti sapi poudarja, da so proti Mariboru vsi nasprotniki izjemno motivirani, saj želijo pokazati svojo kvaliteto.

“Dve zmagi nam morata potrditev, da smo na pravi poti. V letošnji sezoni smo nasploh imeli veliko strelov na vrata, v zadnjih tekmah pa smo ponovno postali nevarnejši v prekinitvah,” je še dodal Milanič. Razveseljujoče je tudi dejstvo, da se zdravstveni karton moštva izboljšuje, saj bosta v moštvu ponovno Viler in Milec, medtem ko bodo manjkali Pihler, Šuler in Mešanović. Tekma v Krškem se bo pričela jutri ob 16.45.

Primož Soban

april 9, 2019

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    april 2019
    P T S Č P S N
    « Mar   Maj »
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930