Nogomet, Šport

Hotić z evrogolom popeljal Mariborčane do pokalne zmage nad Muro

Po turbulentnih dneh in številnih špekulacijah o menjavi na trenerskem stolčku, so vijoličasti danes odigrali prvo polfinalno tekmo za pokal Slovenije proti murskosoboški Muri. Iz zapisnika, ki smo ga dobili pred tekmo, pa je več kot očitno, da je v minulih dneh prišlo do kratkega stika med kondicijskim trenerjem Markom Borkom in športnim direktorjem Zlatkom Zahovićem, saj je bil namesto prvega kot oseba, ki skrbi za kondicijsko pripravo, naveden Milan Vulović.

Podobno kot na tekmi proti Celjanom tudi tokrat v prvih minutah nismo videli omembe vrednih priložnosti. Igra se je večinoma odvijala med obema kazenskima prostoroma, omeniti velja zgolj strel Bobičanca iz 11. minute, ki pa ni zadel cilja. Gostje iz Murske Sobote so bili ponovno nevarni v 18. minuti, ko je po podaji Kousa nenatančno streljal Šturm. V prvih 25 minutah tekme vijoličasti niso sprožili niti enega strela v okvir gostujočih vrat. Gostje so v naslednjih minutah še stopnjevali pritisk. V 30. minuti je Pirić izvrstno posredoval po novem strelu Luke Bobičanca. Pet minut kasneje je imel lepo priložnost še Kouter, a se je ponovno izkazal Pirić.

20190403_203027

Na začetku drugega polčasa so imeli več žogo v svoji posesti vijoličasti. V 59. minuti je najlepšo priložnost po predložku Milca zapravil Tavares. V 61. minuti je Obradovićeve dlani z neposrednim strelom na vrata ogrel Milec. V 69. minuti smo po daljšem času ponovno videli nevarnejši napada gostov, žogo pa je po strelu Šušnjare eden izmed mariborskih branilcev izbil v kot. V 77. minuti sta po levi strani lepo akcijo uprizorila prej omenjeni Šušnjara in Vrhovec. V 85. minuti pa so vijoličasti glede na potek tekme prišli do presenetljivega vodstva. Hotić se je nenadoma odločil za strel s kakšnih 20 metrov in zadel levi zgornji kot Obradovićevih vrat. Izid se do konca ni več spremenil. Povratna tekma bo 24. aprila v Murski Soboti.

Ante Šimundža, trener Mure: “Za nami je težka tekma. Na povratno tekmo smo želeli oditi s pozitivnim izhodiščem, a nam je na koncu malo zmanjkalo. Menim pa, da smo dosegli aktiven rezultat. V vsakem primeru pa nas v Murski Soboti čaka zelo težka naloga.”

Darko Milanič, trener Maribora: “Tudi za nas je bila tekma zelo zahtevna. Mislim, da smo bili skozi vso tekmo zelo mentalno prisotni. Po izgubljeni žogi smo bili dovolj pozorni, da smo preprečili protinapade nasprotnika. Menim, da smo bili v drugem polčasu boljši, kar je pomenilo, da smo posledično dosegli tudi gol. Za spremembe v strokovnem štabu pa lahko zgolj rečem, da upam, da nam bodo prinesli rezultate.”

Maribor: Pirić, Viler, Ivković, Milec, Rajčević, Cretu (67. Vršič), Hotić, Pihler (78. Vrhovec), Dervišević, Tavares (92. Bajde), Zahović

Mura: Obradović, Peričić, Kozar, Bobičanec (64. Karničnik), Maruško, Kouter, Kous, Lorbek, Maroša (75. Sirk), Šušnjara (81. Horvat), Šturm

Rumeni karton: Ivković (41.), Milec (43.), Vrhovec (90+2)

Strelec: 1:0 Hotić (85.)

Primož Soban

april 3, 2019

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    april 2019
    P T S Č P S N
    « Mar   Maj »
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930