Naše mesto in okolica, Novice

Prvoaprilska komedija zmešnjav

Danes je bil v Mariboru ponovno pester dan. Ko smo novinarji že mislili, da bo policija sklicala tiskovno konferenco o četrtkovem napadu na restavracijo Rožmarin, se je kasneje izkazalo, da temu ni tako. Čez vikend so namreč neznanci poškodovali vrtna vrata na domu Saše Arsenoviča. Ta je nato tik pred napovedano tiskovno konferenco sklical posebno druženje s predstavniki sedme sile.

“Čez vikend nisem imel miru, saj je stvar že zelo resna. Polnilo vrat, ki vodijo na dvorišče, je bilo odstranjeno že 10. marca, vendar takrat tega še nisem povezoval s sedanjimi dogodki. To sem sprva pripisoval nagajivosti, a sedaj vidim, da ne gre zgolj za ustrahovanje mene, temveč tudi moje družine. Upam, da bodo organi pregona pri svojem delu hitri in uspešni,” je uvodoma dejal mariborski župan.

IMAG2077

V nadaljevanju je še povedal, da poostren nadzor varovanja hiše že poteka, medtem ko za osebno varovanje še ni zaprosil. Arsenovič ob tem ni želel razkriti, ali so varnostne kamere že pokazale, kdo bi lahko bil storilec. Na vprašanje, ali je imel pred tem že kdaj podobne težave, je odgovoril nikalno. “To nima nikakršne zveze z mojimi prejšnjimi posli. Edina sprememba je, da sem zdaj župan in nikoli nisem bil nikomur ničesar dolžan. Na županskem mestu nameravam vztrajati, saj me omenjeni dogodki še bolj prepričujejo v pravilnost mojega ravnanja,” je zaključil Arsenovič.

20190401_124131

Kot smo že zapisali, so si poseben medijski spin privoščili tudi na PU Maribor, kjer niso želeli razkriti nobene podrobnosti v zvezi z zgoraj omenjenimi dogodki. Namesto tega so večino časa porabili za to, da so javnosti pojasnjevali izsledke preiskave v zvezi s kaznivim dejanjem uboja, ki se je zgodil prejšnji teden v Spuhlji. Glede Arsenovičevega primera pa so dodali zgolj to, da je bilo eksplozivno sredstvo izdelano iz močnejšega pirotehničnega sredstva.

Primož Soban

april 1, 2019

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    april 2019
    P T S Č P S N
    « Mar   Maj »
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930