Nogomet, Šport

Vijoličasti po slabi igri remizirali s Celjem

Sončno vreme je v Ljudski vrt privabilo okoli tri tisoč ljubiteljev nogometa, ki so spremljali dvoboj 24. kroga Prve lige Telekom Slovenije med Mariborom in Celjem. Moštvi sta tekmo začeli nekoliko zadržano, saj smo prvi resnejši strel proti vratom videli šele v 8. minuti, ko je preko Pirićevega gola meril Dario Vizinger. Nadaljevanje ni ponudilo resnejših priložnosti na eni ali drugi strani, morda velja omeniti le prosti strel Cveka, ki pa ga je Pirić brez težav ukrotil. V 18. minuti je za Celjane nevarno streljal še Pišek, a je Pirić žogo ujel.  Lahko bi celo rekli, da so bili v prvi polovici prvega polčasa gostje iz Celja boljši in podjetnejši tekmec.

Vijoličasti so prvič resneje zapretili šele v 25. minuti, ko je po predložku Vilerja z glavo streljal Pihler, toda eden izmed gostujočih nogometašev je žogo izbil v kot. V naslednjih minutah so domači pričeli postopoma prevzemati pobudo, a je bila njihova premoč jalova. Gledalce so ob živce spravljale predvsem številne napačne podaje domačih nogometašev, saj so žoge praviloma končale izven igrišča ali pa v nogah Celjanov. Moštvi sta tako na odmor odšli z začetnih 0:0.

20190330_184404

Začetek drugega polčasa je prinesel nenadejano vodstvo domačih. Akcijo je na svoji polovici začel Viler, ki je podal do Zahovića, ta pa je v sredini našel Gregorja Bajdeta, ki je iz bližine zatresel Jurharjevo mrežo. Mariborčani so nato rutinirano držali vodstvo. V 61. minuti je pri gostih po kotu do strela z glavo prišel Zaletel, a meril za las preko gola. V 63. minuti smo videli še nevaren strel Lotriča, vendar je Pirić žogo izbil v kot. V 73. minuti je po strelu z glavo Pirićeve dlani ogrel Vizinger, a brez uspeha. V 81. minuti je z desne strani v kazenskem prostoru preko vrat streljal še Dos Santos. Minuto kasneje pa so gostje izenačili. Po podaji s kota je bil v kazenskem prostoru najspretnejši celjski rezervist Benedičič in zatresel mariborsko mrežo. V 90. minuti bi gostje skoraj prišli do zmage, toda Benedičič tokrat ni bil dovolj natančen.

Izjavi po tekmi:

Dušan Kosič, trener Celja:”Mislim, da so moji igralci odigrali dobro tekmo. V prvem polčasu smo bili disciplinirani, v drugem smo se znašli v zaostanku, a smo se na koncu vseeno vrnili v igro in izenačili.

Darko Milanič, trener Maribora: “Za nami je zahtevno srečanje. Nismo pričakovali enostavne tekme. V drugem delu prvega polčasa smo prevzeli pobudo. Drugi polčas smo dobro začeli in zadeli. Toda nato smo imeli žogo premalo v svoji posesti, zato nam na žalost ni uspelo zmagati.”

Maribor: Pirić, Rajčević, Viler, Ivković, Milec, Pihler, Hotić (74. Kramarič), Cretu, Bajde (57. Santos), Tavares, Zahović

Celje: Jurhar, Brecl, Vidmajer, Vizinger, Požeg-Vancaš, Štraus (56. Benedičič), Cvek, Travner, Lotrič, Zaletel, Pišek

Strelca: 1:0 Bajde (46.), 1:1 Benedičič (83.)

Rumeni karton: Pihler (30.), Travner (32.), Tavares (90+2)

Primož Soban

marec 30, 2019

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    marec 2019
    P T S Č P S N
    « Feb   Apr »
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031