Nogomet, Šport

V Stožice brez taktiziranja

Nogometaše Maribora v soboto v Stožicah čaka večni derbi z ljubljansko Olimpijo. Pred slednjo imajo vijoličasti 10 točk prednosti, toda na druženju s predstavniki sedme sile sta tako centralni branilec Aleksander Rajčević kot tudi trener vijoličastih Darko Milanič zatrdila, da to ne bo 0bistveno vplivalo na pripravo na sobotno tekmo.

“Priprave potekajo po ustaljenem ritmu. Ko je pred nami derbi, gre vse bistveno lažje. Fantje želijo odigrati vrhunsko tekmo,” je uvodoma dejal Milanič. Rajčević pa ga je dopolnil: “V moštvu vlada zelo dobro vzdušje. To je posledica dejstva, da nam je v prejšnjem tednu uspelo zmagati in povečati prednost. Moramo ostati pozitivni in se nadejati pozitivnega rezultata.”

Vijoličasti so imeli v spomladanskem delu prvenstva precej težav s poškodbami, zato je še toliko bolj razveseljiva vest, da se v ekipo po nekajmesečni odsotnosti vrača Martin Milec, ki bo sobotni derbi zaradi dveh rumenih kartonov Denisa Klinarja najverjetneje začel v prvi postavi. S treningi sta pričela tudi Viler in Šuler, a je slednji po nekaj minutah odšel z igrišča. Mariborski strateg se je z nekaj besedami dotaknil tudi Olimpije in dejal, da v primerjavi z jesenskim delom v ljubljanski ekipi ni prišlo do večjih sprememb.

20190314_103136

Na vprašanje, ali bi bil glede na dejstvo, da ima njegovo moštvo pred najbližjimi zasledovalcem iz prestolnice 10 točk naskoka, zadovoljen tudi z remijem, je Milanič odgovoril:”O tem se bomo pogovarjali po tekmi. Naš cilj je trenutno zmaga. Po tekmi pa vam bom odgovoril, ali sem zadovoljen z rezultatom.” Milanič prav tako ni želel posebej komentirati prejšnje tekme z Gorico, ki jo je moral prvič v svoji karieri spremljati s tribun. Na vprašanje, kakšni so bili njegovi občutki, je odgovoril le, “da je bistveno raje spodaj.”

Strateg vijoličastih je za zaključek povedal še, da od vsakega igralca pa tudi od sebe pričakuje, da gre v tekmo  maksimalno motiviran, a ob tem navrgel, da 10 točk prednosti vendarle pomeni določeno razliko glede “obnašanja” na igrišču. Dodal pa je še, da bodo morali biti njegovi varovanci zelo odločni pri izpolnjevanju taktičnih zamisli.

“Ko je na sporedu derbi, je to zame in za moje soigralce nekaj posebnega. To je evropska tekma, zato želimo osvojiti vse tri točke,” je za zaključek svojega trenerja dopolnil Rajčević.

Tekma v Stožicah se bo začela v soboto ob 20.30. Glavni sodnik bo Damir Skomina.

Primož Soban

marec 14, 2019

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    marec 2019
    P T S Č P S N
    « Feb   Apr »
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031