Nogomet, Šport

Maribor s težavo premagal Gorico

Sončno in razmeroma toplo vreme je v Ljudski vrt privabilo okoli tri tisoč ljubiteljev nogometa, ki so spremljali tekmo med Gorico in Mariborom. Dvoboj se je začel svečano, saj je mariborski kapetan Marcos Tavares proti Gorici odigral jubilejno 500. tekmo v vijoličastem dresu.

Uvodne minute niso ponudile resnejše priložnosti na eni ali drugi strani. Lahko bi rekli, da smo v prvi polovici prvega polčasa spremljali nogometno uspavanko. Prva omembe vredna akcija se je zgodila šele v 24. minuti, ko je Klinar podal v prazen prostor Zahoviću, a je bil od slednjega hitrejši goriški vratar Sorčan. Dogajanje na tribunah je bilo celo bolj zanimivo kot na igrišču, saj so Viole razvile pomenljiv transparent z napisom: “Hladni špricar, vroči Flisar.” Prvi strel proti vratom domačega vratarja Kenana Pirića smo videli šele v 31. minuti, ko je s kakšnih 20 metrov streljal Šipek, a je mariborski čuvaj mreže žogo brez težav ujel. V 43. minuti je bolj kot s strelom s podajo poizkusil Cretu, a je žoga končala v Sorčanovem naročju. Nekaj trenutkov kasneje je streljal še Ivković, a je žoga zletela mimo desne vratnice gostujočih vrat.

20190309_172951

Prvo resnejšo priložnost v drugem polčasu so si priigrali gostje iz Nove Gorice, ko je v gneči v kazenskem prostoru in strelu enega izmed gostujočih nogometašev ponovno izvrstno posredoval Pirić. Domači so do nenadejanega vodstva prišli v 52. minuti, ko je po predložku Kolmaniča najvišje skočil Tavares in s strelom z glavo premagal Grego Sorčana. Nekaj minut kasneje je bilo že 2:0. Po podaji Derviševića je bil od gostujočega branilca Lipuščka spretnejši Luka Zahović in še drugič zatresel gostujočo mrežo. V 66. minuti je s kakšnih 18 metrov podobno kot v prvem polčasu poizkusil Kolenc, a je žoga zletela čez gol. Gostje so v 75.  minuti izid znižali na 2:1. Po podaji Celcerja s kota je bil v kazenskem prostoru najvišji rezervist Andrej Kotnik in premagal Pirića. Do konca tekme so gostje še nekajkrat nevarno ogrozili domača vrata, toda izida jim ni uspelo izenačiti.

Izjavi po tekmi:

Nermin Bašić, trener Gorice: “Igrali smo proti zelo močnemu nasprotniku. Priigrali smo si nekaj priložnosti, a jih na žalost nismo izkoristili. V zadnjem času se nahajamo v rezultatski krizi, a sam sem rojen v krizi, zato bom naredil vse, da se izvijemo iz tega nezavidljivega položaja. Vesel sem, da se po zaostanku z 2:0 nismo predali, a naš trud na koncu ni bil poplačan. “

Saša Gajser, pomočnik trenerja Maribora: “Gorica se je pokazala kot kvalitetna ekipa. Mislim, da smo prikazali borbenost in taktično disciplino. Zavedamo pa se, da glede tega, kdo bo prvak, še ni nič odločenega. Trenutno nam kar nekaj igralcev manjka, a dobili smo potrditev, da lahko računamo na vsakogar.”

Maribor: Pirić, Klinar, Rajčević, Ivković, Kolmanič, Cretu, Dos Santos (69. Kramarič), Dervišević, Mešanović (81.Vršič), Tavares,  Zahović (86. Žugelj)

Gorica: Sorčan, Celcer, Oršolić (63. Kavčič), Velikonja, Kolenc, Osuji (79. Hodžić), Halilović, Tomiček, Lipušček, Šipek, Smajlagić (63. Kotnik)

Strelec: 1:0 Tavares (52.) , 2:0 Zahović (56.), 2:1 Kotnik (75.)

Rumeni karton: Oršolić (34.), Klinar (84.), Celcer (90.)

Primož Soban

marec 9, 2019

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    marec 2019
    P T S Č P S N
    « Feb   Apr »
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031