Odbojka, Šport

V dveh tednih bo znano ime novega odbojkarskega selektorja

Predsednik Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) Metod Ropret je danes komentiral postopke v zvezi z izborom novega selektorja slovenske odbojkarske reprezentance. Prejšnji teden je namreč postalo znano, da slovenskih odbojkarjev v prihodnje ne bo vodil več srbski strokovnjak Slobodan Kovač.

“Po dveletnem obdobju je nekako prišlo do pomanjkanja skupne energije in zato je bil pravzaprav čas za menjavo. Tako na eni kot na drugi strani smo ocenili, da je prav in primerno, da se na neki točki razidemo. Moram odkrito povedati, da selektor Kovač ni bil tisti, ki bi dal eksplicitno vedeti, da mu ni več do sodelovanja z našo zvezo. Vprašanje je viselo v zraku, a pobuda je prišla z naše strani in smo jo sporočili njegovemu zastopniku. S selektorjem v zadnjem obdobju nisem bil v stikih, vsa korespondenca je potekala preko njegovega predstavnika. Razšli smo se korektno, v dobrih odnosih,” je o prekinitvi sodelovanja s Kovačem dejal Ropret.

_mfoto Občina Brezovica (5) (1)

Predsednik OZS Metod Ropret

Predsednik OZS-ja o konkretnih imenih ni želel govoriti, a je po njegovih besedah zanimanje za selektorski stolček veliko. Povedal je, da s posameznimi kandidati še ni imel razgovora, toda informacija o tem, da slovenska izbrana vrsta išče novega selektorja, se je zelo hitro razširila po vsem svetu, zato na njegov naslov že prihajajo ponudbe iz številnih držav. Pri tem je še posebej izpostavil Italijo, Belgijo in Nizozemsko, na slovensko klop pa bi si naj želeli sesti tudi trenerji iz Severne in Južne Amerike.

Na tiskovni konferenci prav tako ni bilo govora o morebitnih ciljih, je pa predsednik OZS poudaril, da ti glede na pretekle dosežke vsekakor morajo biti visoki. Izrazil je tudi pričakovanje, da bo reprezentanca novega stratega dobila v dveh tednih.

Primož Soban

januar 28, 2019

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    januar 2019
    P T S Č P S N
    « Dec   Feb »
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031