Novice, Slovenija

Židan: “Prešiček je naredil napako, zato jih mora dobiti po prstih”

Vodstvo stranke SD se je danes odzvalo na poročanje medijev o domnevnih nepravilnostih na Ministrstvu za kulturo. Predsednik Socialnih demokratov Dejan Židan je uvodoma izrekel sožalje družini pokojnega uslužbenca ministrstva, ki je prejšnji teden storil samomor. Njegovo dejanje bi naj bilo povezano tudi z mobingom, ki naj bi ga vodilni na ministrstvu izvajali nad zaposlenimi.

“Minister Dejan Prešiček mi je danes predstavil poročilo, ki ga je poslal predsedniku vlade. Na podlagi tega lahko ugotovim, da je minister naredil napako, saj so se inštrumenti iz ministrstva devetkrat peljali na Konzervatorij za balet in glasbo. Zaradi te napake jih mora dobiti po prstih oz. mora dobiti opomin. V primeru, da predsednik vlade oceni, da je to tako velik prekršek, da mora minister oditi, bo to Prešiček tudi storil. Stranka bo to odločitev spoštovala,” je uvodoma dejal Židan.

Dejan-Židan-o-DUTB-1030x446

“Laži, ki so se pojavile o ministru Prešičku glede njegovega načina dela, pa je treba raziskati, saj pomenijo neposredni napad nanj in na njegovo integriteto. Nedopustno je, da se nekoga, ki želi dobro, javno križa. Če bomo pristali na to, kako bomo v prihodnje dobili ljudi, ki so se pripravljeni izpostaviti, in narediti korak naprej,” je še dejal predsednik SD.

Namigov, da naj bi ministrstvo namesto njega vodil državni sekretar Jan Škoberne, Židan ni želel komentirati in še enkrat poudaril, da se morajo vse zadeve raziskati. Povedal je še, da Prešičkov odhod ne bi povzročil večjih trenj v koaliciji.

Primož Soban

januar 23, 2019

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    januar 2019
    P T S Č P S N
    « Dec   Feb »
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031