Nogomet, Šport

Mlakar zadel za minimalno zmago

Oblačno vreme je danes pospremilo nogometaše Maribora in Domžal na prvi tekmi četrtfinala za Pokal Slovenije. Moštvi si v uvodnih minutah nista uspeli pripraviti resnejših priložnosti. Kot prvo omembe vredno priložnost moramo izpostaviti strel Bajdeta v 11. minuti. Devet minut kasneje si je za 20. rojstni dan najlepše darilo priigral Mlakar, ki je po podaji iz kota Vršiča bil najvišji v skoku, in zadel za mariborsko vodstvo z 1:0. Po vodilnem zadetku vijoličastih je sledilo obdobje, v katerem so imeli več žoge v svoji posesti Domžalčani, toda to jim ni prineslo želenega učinka. V 31. minuti sta lepo priložnost za povišanje vodstva zapravila strelec prvega gola Mlakar, nato pa še Mešanović, ki mu je Mulalić obranil strel z bližine. Isti igralec je ponovno nevarno streljal v 42. minuti, Mulalić pa je njegov poizkus odbil v kot.

IMAG1904

Začetek drugega polčasa je minil v znamenju podobne igre kot prvi. Nogometno uspavanko je šele v 65. minuti s strelom z razdalje prekinil Melnjak, čigar poskus je zletel preko Pirićevih vrat. Za nekaj več vznemirjenja je v 73. minuti poskrbel Gnezda Čerin, ki je s prostega strela s kakšnih 18 metrov stresel vratnico, v naslednjem napadu pa je strel Vrhovca po podaji Hotića ubranil Mulalić. V zadnjih minutah sta obe ekipi poskušali izid spremeniti oz. izenačiti, a je ostalo pri 1:0.

Simon Rožman, trener Domžal: “Mariboru bi čestital za zmago. Mislim, da smo gledali zelo enakovredno tekmo. Zadovoljen sem z igro svojih igralcev. To je zelo dobro, saj imamo trenutno nekaj poškodovanih igralcev. Na povratni tekmi bomo skušali izid obrniti v našo korist.”

Darko Milanič, trener Maribora: “Zadovoljen sem z zmago. Rezultat nam daje lepe možnosti za napredovanje. V prvem polčasu smo bili dobri, saj smo kar nekajkrat prišli pred nasprotnikova vrata. V drugem polčasu smo se slabo znašli v napadalnih situacijah, ki bi jih morali bolje izkoristiti. Napredovanje ne bo lahko, saj igramo proti kvalitetnemu nasprotniku.”

Maribor: Pirić, Rajčević, Ivković, Klinar, Viler, Vrhovec, Cretu, Vršič (63. Hotić), Bajde (81. Pihler), Mlakar (67. Tavares), Mešanović

Domžale: Mulalić, Klemenčič, Hodžić, Ibraimi (46. Kirm), Mujan (82. Belima), Sikošek, Podlogar (72. Vuk), Melnjak, Dobrovoljc, Rom, Gnezda Čerin

Strelec: 1:0 Mlakar (20.)

Rumeni karton: Cretu (32.)

Primož Soban

oktober 23, 2018

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor