Nogomet, Šport

Slovenci zgolj remizirali s Ciprom

Po treh porazih v Ligi narodov je slovenska nogometna reprezentanca nocoj v Stožicah odigrala tekmo 4. kroga Lige narodov proti reprezentanci Cipra. Za razliko od prejšnjih srečanj so Slovenci tekmo proti Cipru začeli precej bolj odločno, saj je Iličić že v 2. minuti nevarno sprožil proti gostujočim vratom, ciprski vratar Panayi pa je njegov strel ubranil. Domači so na začetku tekme imeli izrazito terensko premoč, na žalost pa je niso uspeli kronati z zadetkom. V 16. minuti je ponovno nevarno streljal Iličić, vratar Panayi pa je žogo odbil v kot. V 18. minuti so Ciprčani zatresli slovensko mrežo, a je sodnik dosodil, da je bil eden izmed Ciprčanov v prepovedanem položaju. Tri minute kasneje je novo lepo priložnost za slovensko vodstvo zapravil Iličić. Slovenija je v nadaljevanju prvega polčasa še naprej pritiskala, izid na semaforju pa se ni spremenil. Tako je ostalo tudi po strelu Roberta Berića v 37. minuti. Že čez nekaj trenutkov pa je sledil hladen tuš za kakšnih 3000 gledalcev Stožicah, saj so gostje po globinski podaji Margace in zaključku Papoulisa povedli z 0:1. Rezultat ob koncu 1. polčasa ni odražal realnega stanja na igrišču, toda v nogometu štejejo zgolj zadetki in ne umetniški vtis.

IMAG1890

Kavčič je na začetku drugega dela v igro namesto Bezjaka poslal Derviševića. Menjava v prvih minutah nadaljevanja ni prinesla bistvenega napredka v slovenski igri. V 54. minuti je po levi strani nevarno prodrl Jokić, a je namesto da bi podal v sredino, streljal na gol in kakopak zgrešil. V 60. minuti je s kakšnih 15 metrov nevarno streljal Artymatas, Belec pa je bil na mestu. V 67. minuti je z leve strani z roba kazenskega prostora streljal še Črnigoj, gostujoči vratar Panayi pa je žogo brez večjih težav ukrotil. V 67. minuti je danski sodnik Kristoffersen po prekršku nad Balkovcem pokazal rdeči karton Kastanosu in dosodil prosti strel za Slovenijo, ki pa ga je slabo izvedel Zajc. V 75. minuti je svoj debi v reprezentančnem dresu dočakal tudi Luka Zahović, ki je zamenjal Reneja Krhina. V 83. minuti je Zajc z diagonalno podajo na desni strani našel Skubica. Ta je s strelom s prve premagal Panayija. Slovenci so do konca tekme skušali narediti preobrat, vendar jim to ni uspelo. V 90. minuti je Kristoffersen Iličiću pokazal drugi rumeni in s tem rdeči karton. Kristoffersen si je glede rdečih kartonov dal duška tudi v sodnikovem podaljšku, ko je izključil še Demetrioua.

Izjave po tekmi:

Tomaž Kavčič, selektor Slovenije: “Škoda, da nismo zmagali. Publiki bi se zahvalil za podporo. O odstopu ne razmišljam, saj menim, da smo na pravi poti. Ustvarili smo si nekaj priložnosti, ki jih na žalost nismo realizirali. Remi s Ciprom ni uspeh, toda ob tem je treba upoštevati, da imamo določene težave.”

Ran Ben Simon, selektor Cipra: “Slovenija je zelo kvalitetna ekipa, zato sem vesel, da smo v dveh tekmah osvojili štiri točke. Igralcem sem rekel, da naj ne bodo razočarani zaradi prejetega gola. Danes smo pokazali pravi ekipni duh. Upam, da bomo takšno vzdušje ohranili tudi na prihodnjih tekmah.”

Slovenija: Belec, Mevlja, Mitrović, Jokić (58. Balkovec), Skubic, Krhin (75. Zahović), Črnigoj, Bezjak (46. Dervišević), Zajc, Iličić, Berić

Ciper: Panayi, Merkis, Sielis, Demetriou, Sotiriou, Kousoulos, Papoulis (72. Avraam), Margaca (87. Christofi) , Artymatas, Kastanos, Vasiliou (90.+4. Ioannou)

Strelec: 0:1 Papoulis (37.), 1:1 Skubic (83.)

Rumeni karton: Iličić (1.), Kastanos (21.), Kastanos (63.), Mevlja (85.), Iličić (90.)

Rdeči karton: Kastanos (67.), Iličić (90.), Demetriou (90+5)

Primož Soban

oktober 16, 2018

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor