Naše mesto in okolica, Novice

SDS po Janševi intervenciji podprl Kanglerja

Pred dvema tednoma je Izvršilni odbor SDS Maribor za župana podprl Zvoneta Zinrajha. To bi naj izzvalo nezadovoljstvo vrha stranke, ki naj bi se bolj nagibalo k podpori Francu Kanglerju, kar se je danes tudi zgodilo.

“Pričakujem, da me bo podprla še kakšna politična stranka. Prepričan sem, da je potrebno ljudi povezovati in združevati. V mestnem svetu sem vedno imel široke koalicije, saj se da samo na ta način izboljšati situacijo v mestu,” je odločitev največje parlamentarne stranke komentiral Kangler. Pri tem je zanikal, da je dobil podporo SDS-a zaradi lobiranja Janeza Janše in Milana Zvera.

IMAG1847

“Odločitev o podpori Francu Kanglerju je bila sprejeta tako na najvišjem nivoju kot tudi na Mestnem odboru SDS. Menimo, da bo to zmagovita formula,” je odločitev komentiral predsednik mariborske SDS Zvone Zinrajh. Podobno kot Kangler, je tudi Zinrajh zanikal, da bi vodstvo stranke kakorkoli vplivalo na takšno odločitev. “Izvršilni odbor ni glasoval proti moji kandidaturi, temveč proti temu, da bi podprli drugega kandidata. Zdaj imamo skupnega kandidata, kar je izvršilni odbor soglasno podprl. Sam sploh nisem dal soglasja h kandidaturi, zato od nje tudi nisem mogel odstopiti,” je še dejal Zinrajh.

IMAG1843

Ne glede na Zinrajhove besede, pa je vsekakor jasno, da je v SDS ponovno zmagala Janševa struja.

Primož Soban

oktober 11, 2018

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor