Naše mesto in okolica, Novice

“Namesto tovarne baterij smo dobili kitajske palčke”

V teh dneh v Mariboru kar dežujejo predstavitve kandidatov za župane. Danes je svojo kandidaturo nekoliko podrobneje predstavil tudi Matic Matjašič. Ta je tiskovno konferenco simbolično organiziral na Studenški brvi, ki povezuje levi in desni breg reke Drave.

“Most simbolizira povezovanje. Dovolj je bilo delitve na naše in vaše, leve in desne, zgornje in spodnje. Mladim je tega dovolj. To nas je pripeljalo tja, kjer smo danes,” je uvodoma povedal Matjašič. “Program še pripravljamo. Želimo predstaviti konkretne rešitve za konkretne probleme. Nekaj programskih izhodišč je objavljenih na spletni strani. Zavzemamo se za to, da bi lahko vsak občan videl, koliko je kaj stalo v njegovi ulici (npr. semaforji, otroška igrišča, pločniki itd). Želimo tudi izboljšati komunikacijo med občani in občino. To pomeni, da je treba o projektih občane predhodno obvestiti, ne pa, da se najprej sprejme odločitev in se šele nato obvesti javnost. To ni naš način dela,” je osnovne programske smernice pojasnil Matjašič.

IMAG1839

Najmlajšega med županskimi kandidati smo tudi vprašali, kaj bo storil, če se v drugi krog uvrstita Franc Kangler in Andrej Fištravec: “Ne pristajamo na to, da bo to boj med starim in aktualnim županom. Vsem strankam smo dali poziv, da se poenotijo okoli enega kandidata. Ko in če se bo to zgodilo, se bomo pogovarjali kako in kaj. Do takrat pa lahko volivce pozovemo, da glasujejo za Listo mladih, saj smo mladi edini, ki lahko kaj spremenimo.”

Za zaključek je Matjašič še dejal, da lahko k razvoju Maribora bistveno več prispevajo družinska podjetja in start-upi kot pa neuspešne investicije v tovarne baterij. “Namesto tovarne baterij smo dobili kitajske palčke, a kaj, ko na hrano čakamo že pet let,” je sedanje gospodarsko stanje v mestu slikovito opisal Matjašič.

Primož Soban

oktober 11, 2018

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor