Naše mesto in okolica, Novice

Kangler in Fištravec sta dobila resnega konkurenta

V sončnem popoldnevu so se številni predstavniki sedme sile zbrali na Starem mostu. Nevedni mimoidoči bi morda mislili, da prihaja na obisk v Maribor kakšna pomembna osebnost. Temu seveda ni bilo tako. Šlo je zgolj za novo predstavitev kandidata za župana. Tokrat se je na ogled postavil Saša Arsenoviča. Ta je skupino novinarjev popeljal na kratek sprehod čez most, ki povezuje levi in desni breg reke Drave.

“Pravkar smo se sprehodili čez Dravski most. Nismo se sprehodili kar tako, da bi pogledali to lepo veduto mesta, ampak smo to naredili zato, ker mostovi združujejo. Ta most združuje levi in desni breg. Združuje vse, kar je na levi in vse, kar je na desni. Šele z mostom postane mesto zares celovita enota,” je uvodoma povedal Arsenovičev podpornik, znani mariborski pesnik Andrej Brvar. Nato je prešel h konkretnim zadevam:”Najbrž vsi veste, da je Maribor v zadnjih letih padel v razvojni prosti pad. Ta je povzročil tudi nekatere družbeno-politične ekscese. Tak razvoj je marsikaterega Mariborčana spravil v grozo, kaj bo s tem mestom, če bo šlo tako naprej. Zato smo posamezniki začeli razmišljati, koga bi predlagali za župana na bližajočih se lokalnih volitvah. Bolj, kot smo razmišljali, bolj se nam je zdel primeren kandidat Saša Arsenovič. Točke si je nabiral predvsem z renovacijo starih arhitekturno pomembnih hiš v starem mestnem jedru, ki bi brez njega najverjetneje še dolgo propadale. Gospod Arsenovič je človek, ki ve, kaj so mariborski problemi in ima Maribor tudi iskreno rad. Ima tudi vizijo in program, kako bi se mesto razvijalo v prihodnje. Zato se nas je kar nekaj zbralo v iniciativno skupino, ki je Sašo Arsenoviča skušala prepričati v kandidaturo za župana. Na začetku se je kandidaturi kar dolgo upiral, a je na koncu vendarle popustil. Zdi se nam, da se z njim Mariboru odpirajo nove poti iz krize,” je zaključil Brvar.

IMAG1868

“Zahvalil bi se gospodu Brvarju in njegovi iniciativni skupini, da me je uspela prepričati za kandidaturo, saj vedno bolj čutim, da je to prava pot. O tem sem se pogovoril tudi z družino in najbolj so me prepričale besede desetletne hčere, ki mi je rekla, da tega, kar lahko storim danes, naj ne prelagam čez štiri leta. To je bil še dodaten impulz, da grem naprej. Ta most ni bil izbran naključno. Moja vizija je izključno menedžerska, saj menim, da bi moralo biti mesto vsem, ki živimo tukaj, predvsem odličen servis. Ta mora biti takšen, da nam bo vsem v korist in ponos. Če ne bi ob sebi imel dobre ekipe, mi ne bi uspelo zgraditi vsega. Ob tem moram omeniti, da je Galerija Gosposka vložila v mesto več kot občina. Verjamem v človeške vire, ki so že tukaj, in v to, da jih bom znal povezati. Pri tem predvsem mislim na mladino, kulturo, šport in medicino,” je dejal Arsenovič.

Dodal je še,  da je v Mariboru trenutno veliko znanja, ki pa ga očitno ne znamo dovolj dobro uporabiti. Zagotovil je tudi, da bo deloval pošteno in transparentno in izrazil upanje, da se bomo čez štiri leta lahko s ponosom ozrli na fotografije, ki bodo take, kot si jih drugo največje mesto in štajerska prestolnica zasluži. “Vesel sem, da ste vsi tukaj in da podpirate to zgodbo,” je za konec dejal Arsenovič. Na volitvah namerava nastopiti s svojo listo, na kateri bodo ljudje, ki niso člani nobene izmed obstoječih strank. Lahko rečemo, da sta z Arsenovićevo kandidaturo Fištravec in Kangler dobila resnega protikandidata, a tudi njega čaka težak boj za drugi krog in končno zmago.

Primož Soban

 

oktober 11, 2018

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor