Malo vsega

Na krut način pokončal psa

Policisti Policijske postaje Rače obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja mučenja živali. Osumljenca sta moška stara 68 in 76 let, ki sta doma iz Starš. Za očitano kaznivo dejanje je zagrožena zaporna kazen do treh let.

Neljubi dogodek se je zgodil v soboto, 6. oktobra na dvorišču stanovanjske hiše v Staršah. Mlajši izmed osumljencev, ki je bil tudi lastnik psa mešanca, ki ni bil čipiran in tudi ne cepljen, je nagovoril 76-letnega lovca, sicer člana ene izmed lovskih družin, da je ta krut način pokončal njegovega psa. Lovec je tistega dne prišel na dvorišče stanovanjske hiše, kjer prebiva lastnik in žival z lovsko puško dvakrat ustrelil ter tako na krut način povzročil njegov pogin.

Lovska puška

Občani, ki so slišali strele in cviljenje psa, so o tem takoj obvestili policijo. Policisti so nemudoma ukrepali in 76-letnemu osumljencu odvzeli prostost ter ga pridržali. V času pridržanja so pridobili odredbo za hišno preiskavo na njegovem domu, med katero so mu zasegli tri lovske puške in več kot 600 kosov streliva, ki ga legalno poseduje, saj ima izdano orožno listino. Zasegli so mu tudi lovsko puško, s katero je psa pokončal. To bodo kot predmet, s katerim je bilo kaznivo dejanje storjeno, skupaj s kazensko ovadbo poslali na pristojno tožilstvo.

Ostalo zaseženo orožje in strelivo bodo poslali na Upravno enoto Maribor. Upravni enoti bodo na podlagi določil Zakona o orožju predlagali odvzem vsega orožja, streliva in orožne listine.

Med preiskavo so policisti ugotovili, da je lastnik psa že v petek, dan pred ustrelitvijo skopal jamo, globoko približno 90 cm, v katero je po ustrelitvi zakopal pasji kadaver. Policisti so na kraju opravili ogled kraja kaznivega dejanja, kadaver psa pa je prevzel veterinarski nacionalni inštitut, ki bo opravil obdukcijo kadavra.

Zoper 76-letnega osumljenca so policisti, zaradi kršitve določil Zakona o orožju uvedli tudi prekrškovni postopek, ker je streljal z lovsko puško izven lovišča – na dvorišču stanovanjske hiše.

Neznanec vlomil v hišo

Istega dne se je v Račah zgodilo še eno kaznivo dejanje. Neznani storilec je med 19. in 22. uro, skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo. V hiši je našel šop ključev, med katerimi je bil tudi ključ sefa. Tega je kasneje v hiši tudi odkril, ga odklenil in iz njega odtujil več kosov zlatnine, nekaj zlatnikov, nekaj gotovine in dve bančni kartici. Po dejanju je sef zaklenil in ključe vrnil na mesto, kjer jih je našel. Materialna škoda znaša okoli 15.000 evrov.

P. S.

oktober 8, 2018

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor