Nogomet, Šport

Maribor ponovno boljši od Aluminija

Oblačno, a toplo vreme je pričakalo nogometaše Maribora in Aluminija v Ljudskem vrtu. Prijetne temperature so napovedovale živahno nogometno predstavo. Že v 1. minuti so gostje nevarno zapretili s prostega strela, ki ga je po prekršku Uskokovića nad Tahirajem izvedel Horvat, a je Handanović njegov strel ubranil. Nato je sledil hiter odgovor Maribora. Po globinski podaji Hotića se je pred gostujočim vratarjem Janžekovičem sam znašel Jan Mlakar. Ta je gostujočega vratarja preigral in žogo poslal v prazno mrežo. V 9. minuti sta znova nevarno kombinirala Hotić in Mlakar, tokrat pa je žogo v zadnjem trenutku v kot izbil eden izmed gostujočih nogometašev. Vijoličasti so v prvem delu prvega polčasa nekajkrat nevarno prodrli v kazenski prostor gostov, a zadetka niso uspeli doseči. V 23. minuti je najprej nevarno streljal Dervišević, nato pa je lepo priložnost zapravil še Pihler. V obeh primerih se je z dobrim posredovanjem izkazal Janžekovič. Proti koncu prvega polčasa so bili več pri žogi gostje iz Kidričevega, a niso uspeli resneje ogroziti Handanovićevih vrat. V 40. minuti je Mlakar po podaji Vilerja z leve iz neposredne bližine zadel vratnico in ostalo je pri vodstvu domačih z 1:0.

IMAG1832

Vijoličasti so tudi v drugi polčas krenili odločno. Za prvo resnejšo priložnost sta znova poskrbela Hotić in Mlakar. Slednji se je v 51. minuti ponovno sam znašel pred Janžekovičem, a je bil Aluminijev vratar tokrat uspešnejši. V 54. minuti Zahović lepe podaje Vršiča ni uspel kronati z zadetkom. Dve minuti kasneje Mlakar ponovno ni uspel zadeti po predložku Vilerja. Ravno v času, ko je Maribor imel terensko premoč, so gostje iz Kidričevega izenačili. V 62. minuti je po predložku Jakšića izenačujoči zadetek za Aluminij dosegel Rok Kidrič. V nogometu se je tako še enkrat več potrdilo nepisano pravilo, ki pravi,”da kdor ne da, dobi.” Pet minut kasneje so bile stvari znova postavljene na svoje mesto, saj je s prostega strela z desne strani mrežo zatresel Amir Dervišević. Žoga je zletela mimo številnih nog domačih in gostujočih nogometašev ter naposled končala v mreži. V zaključku tekme so imeli vijoličasti  terensko premoč, a tretjega zadetka jim nikakor ni uspelo doseči.

Izjave po tekmi:

Oliver Bogatinov, trener Aluminija:”V Ljudski vrt smo prišli igrat, zato se nismo zgolj branili. Moji igralci so še nekako prišli do kazenskega prostora, za kaj več pa enostavno nismo imeli kvalitete. Reprezentančni premor bomo izkoristili za napredek v igri.”

Darko Milanič, trener Maribora: “Z rezultatom sem zadovoljen. Priigrali smo si veliko priložnosti. Nisem pa zadovoljen s tem, kako smo se branili. V moštvo se je naselila utrujenost. Do konca jesenskega dela se moramo zbrati in igrati bolje kot na zadnjih dveh tekmah.”

Maribor: Handanović, Uskoković, Ivković, Viler, Klinar, Pihler, Hotić, Dervišević, Vršič (71. Tavares), Mlakar (75. Mešanović), Zahović (87. Vrhovec)

Aluminij: Janžekovič, Grgić, Martinović, Muminović, Krajnc, Petrovič, Horvat (82. Leko), Jakšić, Rogina (72. Marinšek), Tahiraj, Kidrič (88. Trdina)

Strelci: 1:0 Mlakar (3.), 1:1 Kidrič (62.), 2:1 Dervišević (67.)

Rumeni karton: Krajnc (5.), Jakšić (64.), Klinar (69.) Pihler (90.+1.)

Primož Soban

oktober 6, 2018

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor