Nogomet, Šport

Mariborčani rutinirano premagali Rudarja

Nogometaši Maribora in Rudarja so danes v poznem popoldnevu, ki se je že prevešal v večer, odigrali tekmo 10. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Dvoboj so bolje začeli Mariborčani, ki so v četrti minuti po strelu Mešanovića prvič resneje ogrozili gostujoča vrata, v katerih je stal Marko Pridigar. Drugi nevarnejši poizkus smo videli v 8. minuti. Vršič je nevarno streljal z roba kazenskega prostora, Pridigar pa je njegov strel ukrotil. V 14. minuti je pri gostih strel proti mariborskim vratom sprožil Pušnik, a je Handanović žogo ujel. Nekaj trenutkov zatem sta lepo kombinirala Mešanović in Vršič, toda slednji žoge ni uspel spraviti za Pridigarjev hrbet. Po začetnem pritisku vijoličastih je tempo nekoliko upadel. V nadaljevanju smo spremljali igro med obema kazenskima prostoroma, saj si ekipi nista priigrali zrelejše priložnosti. To se je prekinilo v 25. minuti, ko je po kotu Derviševića, v kazenskem prostoru najvišje skočil Uskoković in premagal Pridigarja za svoj prvi gol v vijoličastem dresu. Na novo omembe vredno akcijo je bilo potrebno počakati deset minut, ko sta znova lepo kombinirala Vršič in Mešanović, čigar strel je zletel mimo gola. V 43. minuti je bilo že 2:0. Ivković je zares izjemno prodrl po desni strani in podal v kazenski prostor, kjer je Hotić z glavo žogo spretno potisnil v mrežo.

IMAG1820

Podobno sliko kot v prvem, smo spremljali tudi v drugem polčasu. Že na začetku smo ponovno videli nevaren, a tudi neuspešen poizkus Mešanovića. V 53. minuti je s prostega strela dobro streljal Arap, žoga pa je bila ponovno lahek plen za Handanovića. Šest minut kasneje sta lepi priložnosti zapravila še Mlakar in Pihler, saj sta oba streljala mimo leve vratnice. Vijoličasti so rutinirano držali vodstvo iz prvega polčasa in ga v 75. minuti po drugem zadetku Hotića še povišali. V 80. minuti so za nekaj razburjenja na tribunah spet poskrbeli sodniki, saj je glavni delivec pravice, kranjski sodnik David Šmajc pokazal drugi rumeni in s tem rdeči karton Vilerju. Gledalci so sodnikovo odločitev pospremili z vzkliki:”Kranjski lopov!” Do konca tekme se izid ni več spremenil. Za konec lahko zapišemo, da so Mariborčani tekmo zasluženo dobili, saj so si priigrali več priložnosti, čeprav bi lahko kakšen gol dosegli tudi gostje iz Velenja.

Izjavi po tekmi:

Marijan Pušnik, trener Rudarja: “Mariboru bi čestital za zmago. Rudar ni ekipa, ki bi v tem trenutku iskala točke v Ljudskem vrtu. Iz tekme v tekmo se nam ponavljajo podobne napake. Nekaj optimizma mi vliva dejstvo, da igramo vedno bolje, zato upam, da se bomo kmalu pobrali iz rezultatske krize.”

Darko Milanič, trener Maribora: “Zadovoljen sem s tem, kako smo se lotili tekme. Tekmo smo dobro odprli. Zelo sem zadovoljen z igro v zvezni vrsti. Tudi v drugem polčasu smo igrali dobro. Žal mi je le, da sem moral zaradi izključitve Vilerja tekmo tako zapreti, čeprav so igralci srečanje mirno pripeljali do konca.”

Maribor: Handanović, Uskoković, Ivković, Viler, Klinar, Pihler, Dervišević, Vršič (73. Vrhovec) , Hotić, Mešanović (85. Cretu), Mlakar (77. Tavares)

Rudar: Pridigar, Kašnik, Vasilijević, Dedić, Hrubik (46. Škoflek), Pišek, Pušnik, Arap (78. Šantek), Kitek, Radić, Tučić (75. Vodeb)

Rumeni karton: Viler (28.), Dedić (70.), Viler (80.)

Rdeči karton: Viler (80.)

Strelca: 1:0 Uskoković (25.),  2:0 Hotić (41.), 3:0 Hotić (75.)

Primož Soban

september 27, 2018

About Author

PrimozS


Dodaj odgovor

Najnovejši komentarji
    Koledar objav
    september 2018
    P T S Č P S N
    « Avg   Okt »
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930